avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare de tva

ce acte trebuie sa ai ca sa poti recupera tva de la stat si ce verificari se fac;sunt o firma mica care exporta ciuperci in italia si niciodata n-am cerut tva de frica controalelor.
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 11:22, 27 Decembrie 2010
trebuie sa bifati in decontul de tva rambursarea.Actele firmei si actele contabile se cer.Nu exista o procedura standard pentru control.
pregatiti jurnalele vanzari si cumparari, balanta de verificare, contracte comerciale, facturile in original si documente care sa justifice scutirile de taxa aplicate (in cazul dvs. livrarile intracomunitare de bunuri), documente din care sa rezulte suma ceruta la rambursare (investitii efectuate, etc)

exista o procedura si o metodologie de lucru pentru actele de control din cadrul activitatii de inspectie fiscala, aprobata prin ordin al presedintelui anaf, dar nu are rost sa intram in detalii.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva elana50 elana50 firma e nou infintata(6 luni) si are de recuperat de la stat tva de 7500 de lei. am si eu niste intrebari: 1.ce acte trebuie sa aduc si unde se ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva pentru marfa exportata in fostul csi franzkafka franzkafka Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Societatea comerciala la care sunt angajat cumpara echipamente industriale de la un producator din ... (vezi toată discuția)