avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunatura.... de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunatura.... de proprietari

Craciun fericit tuturor romanilor !
La noi in imobil, locuiesc 12 proprietari (deci 12 apartamente). Imoilul este construit din 1933. Pe vremea lui Ceausescu, cand actualii proprietari erau chiriasi la ICRAL, acestia erau organizati in asociatie de locatari, asociatie care nu a mai fost uupdatata, sa zic asa, drept urmare, nu exista stampila si chitante in regula.... nu ni se prezinta nici o factura nici de gaze , nici de apa.. de nimic. Mentionez ca bransamentul de gaze este pe numele la unul dintre proprietari, luat fara semnatura celorlati, deci pe propria raspundere. Si la Apa Nova este la fel, pe persoana fizica. Stiu, ca ar fi fost normal, ca sa existe asociatie de proprietari, lucru care nu s-a dorit si nici nu se doreste. Eu sunt proprietara unuia dintre apartamente de doar 2 luni de zile. Si am sesizat o sumedenie de erori si furtisaguri... astfel incat ne-am facut noi singurei calculele ca sa platim o cota parte din facturi (am procedat asa deoarece facturile de apa si de gaze sunt imense ca valoare) lucru suparator pentru noi, care sunem 4 pers in apart, si ni s eincarca plata lunara, iar pt majoritatea proprietarilor, pt ca le-am dat "afacerea " peste cap... Aici exista un domn care taie si spanzura, in calitate de nimic, pentru ca aici nu exista nici o organizatie legala, cu personalitate juridica, mai ales ca utilitaitle sunt pe pers fizica.
Doresc sa va intreb, noi, cei 12 proprietari, neavand nimic legal constituit, cu utilitaitle pe numele unora dintre proprietari, carei legi ne supunem ? A legii care se aplica asocitatiilor de proprietari ?? Ce putere au asupra noastra de a ne obliga sa platim o cota parte din facturi, IMPUSA si nu reala??
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 22:26, 25 Decembrie 2010
istanmoni a scris:

..............Ce putere au asupra noastra de a ne obliga sa platim o cota parte din facturi, IMPUSA si nu reala??

Cine sa aiba putere de va obliga la cota-parte?
Craciun fericit si Dvs!
Trebuie sa intrati in legalitate...adica sa va transformati in "asociatie de proprietari"!Abia dupa aceea puteti rezolva problemele care va derenjeaza!Facturile trebuiesc achitate!In caz contrar funizorul de utilitati va intr
Craciun fericit!
Fie nu am inteles eu bine, fie dvs. nu ne-ati explicat lucrurile intocmai.
Spuneti ca asociatia era una de locatari. daca asociatia este de locatari, atunci contractul nu are cum sa fie pe persoana fizica. Poate sunteti considerati ca si o casa propriu-zisa si atunci este posibil ca acele contracte sa fie pe numele unei persoane.
Daca cei care doriti sa va organizati in asociatie de proprietari sunteti majoritari, atunci puteti sa demarati procedura de constituire a asociatiei, chiar daca locatarul pe numele caruia sunt incheiate contractele nu este de acord.
Dupa ce va ies actele, presedintele ales va merge si va schimba toate contractele, le veti trece pe numele asopciatiei de proprietari si cu asta basta.
Apoi va angajati un administrator si terminati balamucul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizare apa tolica1971 tolica1971 societatea de furnizare a apei din Zalau doreste sa impuna conditionarea serviciilor de furnizare a apei de semnarea unui contract prin care locatarii \"se ... (vezi toată discuția)
Cerc vicios,dialog surd arlette arlette buna ziua revin la dstra cu cerinta de ajutor :de trei ani ma lupt in instanta ,incarcand sa scap de niste contracte ilegale(dupa parerea mea) si nu ... (vezi toată discuția)
Plata la pausal inseamna acoperitor ??? istanmoni istanmoni buna ziua.. revin cu o alta intrebare... legata de faptul ca , aici unde locuiesc, nu exista ascociatie de proprietari, nici nu o sa se infinteze prea curand ... (vezi toată discuția)