avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu efectuand un viraj dreapta fara a iesi de pe banda pe care circulam.In urma acestui accident am incheiat un accord de rezolvare pe cale amiabila in care respectivul i-si recunostea vina, dar in clipa in care am ajuns la Asigurari Astra, agentul de acolo m-a gasit pe mine vinovata si ne-a trimis la Politie. Acolo m-i sa spus acelasi lucru dar in urma insistentelor mele de a-mi preciza la ce articol se incadreaza fapta mea agentul de la Politie a refuzat sa intocmeasca proces verbal si ne-a trimis sa rezolvam problema pe cale amiabila.Acum astept raspunsul celor de la Asigurari Astra si as vrea sa stiu unde ar trebui sa ma adresez in cazul in care cei de la asigurari vor continua sa ii dea dreptate celuilalt sofer.
Cel mai recent răspuns: daianera , utilizator 09:14, 4 Ianuarie 2011
daianera a scris:

In urma acestui accident am incheiat un accord de rezolvare pe cale amiabila in care respectivul i-si recunostea vina...


Eu am inteles de la user ca vinovatul si-a recunoscut vina in formularul de intelegere amiabila.
S-au pus de-a doua cei de la asigurari, ca sa nu plateasca.
Daca intelegerea amiabila s-a concretizat in completarea si semnarea respectivului formular prezentarea ulterioara nu este legala, societatea de asigurare va rezolva dosarul pe baza formularului de constatat amiabil. Societatea de asigurare are dreptul sa faca propriile investigatii si poate dispune neplata daunei.
In functie de evolutia evenimentelor actionati in consecinta.
Exact, la completarea intelegerii amiabile, celalalt sofer a recunoscut ca se afla in depasire si ca a intrat pe contrasens, deci continui sa nu inteleg pe ce baza cei de la asigurari m-au gasit pe mine vinovata care mergeam pe banda mea.Am inteles ca fiind o intersectie este mai greu sa intelegi dar atata timp cat eu merg pe banda mea si virez dreapta pe langa bordura iar celelat intra in depasire in intersectie si merge si pe contrasens.....Deci eu as vrea sa stiu , ce trebuie sa fac ptr a contesta decizia celor de la Asigurari. Cei de la asigurari i-mi invoca prioritatea de dreapta, dar in acest caz nu tine ptr ca eu viram dreapta iar celalalt sofer ma lovit in aripa stanga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari sebyxv sebyxv Problema este asa: Am avut un accident de circulatie (Soferul unui autobuz a intors intr-o intersectie semaforizata, unde intoarcerea este interzisa prin ... (vezi toată discuția)
Asigurari astra ~ abuz inspector daune acomputers acomputers Buna seara, Am si eu cateva intrebari in legatura cu modul de demarare/finalizare al unui dosar de daune auto. In speranta ca ma poate ajuta cineva, relatez ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)