avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort_plata pensiei de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort_plata pensiei de intretinere copil

Am chemat-o in judecata pe sotie in proces de contestare a paternitatii copilului minor! Copilul a fost conceput cu un alt barbat, inaintea casatoriei mele cu aceasta! Casatoria s-a facut la 2 ani dupa nasterea copilului. Am fost mintit si mi-a spus ca este copilul meu si ca, copilul, care in prezent are varsta de 4 ani, s-a nascut prematur. La un an dupa nasterea copilului a fost un proces prin care am recunoscut ca sunt tatal copilului(fara martori, probe de sange, ADN, ş.a.m.d). Ca, urmare a faptului ca am chemat-o in judecata pentru stabilirea paternitatii, aceasta a depus actiune de divort. Soţia a recunoscut în procesul de paternitate că nu este copilul meu şi Instanţa urmează să se pronunţe! Întrebarea este, chiar şi în acest caz în care se va dovedi că nu este copilul meu, Instanţa mă mai poate obliga, în urma divorţului, la plata pensiei de întreţinere pentru copil? Aş vrea să se termine totul mai repede şi soţia s-a declarat de acord cu această propunere, de grăbire a despărţirii noastre! Ce mă sfătuiţi să fac în continuare, d.p.v. legal şi la ce articole de lege trebuie să fac trimitere . Între timp starea mea de sănătate s-a înrăutăţit foarte mult şi nu mai am posibilităţi materiale pentru a-mi putea permite angajarea unui avocat! Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:18, 26 Decembrie 2010
Daca instanta va hotari ca acel copil nu este al dv., nu veti putea fi obligat la plata pensiei de intretinere pentru el.
cam greu sa se intample ce doriti.daca a mai fost un proces exact cu acelasi obiect instanta din oficiu sau partea adversa pot invoca exceptia autoritatii de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort_contestarea recunoasterii paternitatii CatanaNelu CatanaNelu Am mai studiat un pic problema si lucrurile sunt mai greu de rezolvat decat mi-as fi putut dori. Impreuna cu actuala sotie am hotarat de comun acord sa ... (vezi toată discuția)
Divort_contestare paternitate_schimbare de nume CatanaNelu CatanaNelu Am pe rol doua procese. Unul de contestare a paternitatii copilului minor, conceput in afara casatoriei, dar pe care l-am recunoscut, din eroare si fiind ... (vezi toată discuția)
Divorþ_contestare a recunoaºterii paternitãþii CatanaNelu CatanaNelu Soţia m-a chemat în judecată pentru divorţ, din culpa mea, la câteva luni după ce am chemat-o în judecată în proces de paternitate a copilului ... (vezi toată discuția)