Soţia m-a chemat în judecată pentru divorţ, din culpa mea, la câteva luni după ce am chemat-o în judecată în proces de paternitate a copilului minor conceput în afara căsătoriei, dar recunoscut ulterior din bună credinţă şi fiind indus de soţie în eroare! În procesul de paternitate soţia a recunoscut deja că nu eu sunt tatăl copilului şi mai sunt unul sau două termene şi se termină procesul! Soţia s-a cam grăbit, deşi ne-am înţeles anterior că vom divorţa de comun acord! Nu a fost încă primul termen de judecată în procesul de divorţ şi intenţionez să introduc cerere reconvenţională în care să cer exonerarea de la plata pensiei de întreţinere pentru copil şi să propun conexarea celor dosare solicitând în acelaşi timp Instanţei divorţul de comun acord! Este cam întortocheată problema, dar poate fi desluşită, dacă mă puteţi ajuta:
1.Pot cere conexarea celor două dosare?
2. Îi pot cere Instanţei pentru divorţ o amânare până la pronunţarea Instanţei în procesul de contestare a paternităţii şi mai apoi să divorţăm de comun acord, deoarece în prezent nu sunt întrunite condiţiile, fiind vorba de un copil minor?
3. Pot cere în cererea reconvenţională divorţul de comun acord, punând la dispoziţia Instanţei acordul semnat de mine şi de soţie?
Cum consideraţi d-voastră că ar fi mai bine să procedez?
1.Conexarea celor doua dosare nu poate fi facuta deoare ce nu au acelas fond.
2. Se poate cere o amanare ,la prima infatisare.
3.In cererea de intampinare la chemarea in judecata se poate informa instanta ca desfacerea casatoriei se face cu acordul ambelor parti,aducand motive in cerere,in acest sens.