avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ma inunda vecinul, dar nu recunoaste
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ma inunda vecinul, dar nu recunoaste

BUNA ZIUA.ne-am restructurat apart.de 4 luni,si ne inunda vecinul deasupra noastra,el nu recunoaste ,zice ca nu e vina lui si cica e vina blocului:O si ca e problema intre etaje?a adus un om care zicea ca e instalator care ne zis ca e de la el,cand da drumul la apa la cada se uda la noi,dar la el a zis instalatorul ca nu e vina lui,asa zice el.....ce-i de facut?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:00, 28 Decembrie 2010
Asigurarea obligatorie este numai pentru cutremur, inundatii, alunecari de teren.
Pentru altfel de pagube si accidente casnice, explozii gaze, inundatii de la vecini sau inundat pe vecini, incendii, furturi etc. se face o polita de asigurare facultativa.

Si mie mi se pare suspect de mica suma de 20 de euro pentru a acoperi aceste riscuri (poate exista vreun asigurator care a inventat o polita numai pentru aceste riscuri, in care pentru 20 de euro te asigura doar pentru inundatii din conducta si la o valoare a despagubirii care sa acopere o dauna rezonabila, cum ar fi zugravirea unui perete).
Eu am o asigurare in care pentru un apartament evaluat la 70.000 de euro, bunuri de vreo 10.000 euro, raspundere civila de 20.000 lei (poate mi se sparge o teava care nu este comuna dar este in nisa si nu o vad sau ceva pe sub cada si inund vecinii, ii despagubeste firma in locul meu pana la limita sumei asigurate), cred ca mai este inclusa si asigurarea de viata, dar costul este undeva in jurul sumei de 250 euro /an.
Daca sunteti sigura ca acea asigurare de 20 de euro acopera acest risc, nu aveti decat sa o puneti in aplicare si sa ne mai tineti si pe noi la curent cum ati rezolvat.
Succes!
Asigurarea de 20 euro este asigurarea obligatorie si nu acopera cu niciun ban evenimentele locale din bloc. Este numai, repet ce-am scris mai sus, cutremure, inundatii (meteo) si alunecari de teren, deci calamitati naturale.

Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
elga50, moderator
multumesc pt .rasp.deci doamna de la asig.stia de ce asiguram apart.nu stiu daca asta e obligatorie,daar noi am zis ca vrem o asigurare care e buna in caz de inundati.deci speram sa fie real ce scrie pe polita de asigurare!!!nu inteleg oameni astia le doare ca eu im pun punga de gunoi la usa inainta sa ies,dar nu le doare ca ma inundaX-(uni oameni se plictisesc in viata lor si vor sa faca zile negre la alti sa nu se plictiseasca....
multumesc inca o data,asteptam sa treca revelion,si dupa aia vedem ce putem face.......a da ....daca intre timp el repara,cina suporta cheltuielile de zugrav......stiu eu#-o
rain4est a scris:

Pt. Indines - 1.""sa promita in fata celui de la asociatie ca va despagubeste""
De ce sa nu jure pe rosu ? ...Pai aici merge pe promisiuni ? Ori asigurare facuta cum trebuie , ori judecata .
2. ""Cel mai probabil vor plati locatarii de pe aceeasi coloana""
Nu ! Cel mai probabil, vor plati toti locatarii/proprietarii din imobil, indiferent pe ce coloana locuiesc. Asa e corect, nu crezi ?

Mda... 1. Era vorba despre situatia in care ar fi fost neglijenta vecinului ... constatata in prezenta administratorului asociatiei. Asa fiind, era normal ca celui vinovat sa i se puna in vedere obligatia de a indrepta stricaciunile vecinului de la etajul inferior. In cazul in care nu ar face acest lucru de buna voie, administratorul este cel care i/ar aminti despre obligatie, iar daca nici asa nu ar vrea , s/ar ajunge in instanta. Administratorul ar fi martorul cel mai credibil.
2. Era vorba despre situatia in care defectiunea ar fi fost pe instalatia comuna a blocului..... reparatia , remedieri.. in sarcina asociatiei....
dar, din practica asociatiilor de proprietari... cand este vorba de bloc cu mai multe scari... cel de la scara C, nu este pus sa plateasca defectiunile conductei de apa din scara A. Crede/ma.. asa se intampla cel mai des. De aceea am zis "probabil" vor plati doar cei de pe aceeasi coloana.....pentru ca asa e omul....

Chiar daca asigurarea ar acoperi si inundatiile de conducta, se face un dosar de catre asigurator, vor veni , vor constata, dar nu ar duce la reparatiile ce trebuiesc facute... incat sa scapati de petele de pe tavan... Tot de un instalator este nevoie si de implicarea celor de la asociatie.. de aia sunt platiti si unii dintre ei sunt buni gospodari, altii...
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea apartamentelor in 2016 lily_nic lily_nic Buna, As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie? Este absurd... din moment ce sunt ... (vezi toată discuția)
Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra mă inundă repetat, la fiecare 2-3 luni. asigurătorul nu mă despăgubește iar asociația nu se implică, ce aș putea face? lili.ana lili.ana Buna ziua, As dori consultanta de specialitatea pt actionarea in instanta si recuperarea daunelor in urmatoarea problema: Vecinul de deasupra ma inunda ... (vezi toată discuția)