avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata doar in acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata doar in acte

Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din februarie tatal copilului s-a hotarat sa o desparta pe una de sotul ei si sa se mute impreuna cu aceasta cu chirie prin Bucuresti. Degeaba am incercat eu sa-l fac sa intelega ca din aceasta situatie cel mai mult are de suferit copilul. La inceput mi-a dat bani pt copil dar de vreo doua luni zice ca e somer si nu are de unde sa-mi dea. In toata aceasta perioada de cand a plecat de acasa a luat copilul o singura data la el si l-a invatat numai prostii. L-a pus sa minta, i-a pus fel de fel de intrebari ca de ex " vorbeste mami cu vreun barbat la telefon? te-a lasat mami singur si a plecat de acasa?" etc intrebari deplasate si care nu trebuiau puse unui copil. Eu nu am fost de acord sa-l ia la el si i-am impus sa nu-l duca in preajma acelei femei si la momentil acela a acceptat. Cu doua zile inainte de Craciun m-a sunat si mi-a cerut copilul sa vorbeasca cu el . L-a intrebat pe cel mic daca vrea sa mearga cu tati de Craciun iar copilul a spus "merg, dar fara acea femeie" si a urmat replica tatalui "altfel nu se poate, tata". Mie mi s-a parut asta "santaj" si nu am vrut sa las copilul. Stiu ca are si el drepturi ca tata dar mai stiu ca are si obligatii. Daca am vazut cam cum se poarta cu copilasul am luat hotararea sa ne lase in pace si sa ne deranjeze cat mai putin. Cand a luat copilul la el voia sa-l duca la 12 noaptea la film, l-a dus la 22 la masa la restaurant, ora la care copilul trebuia sa doarma. A doua zi copilul s-a trezit la 7 iar tatal lui a dormit pana la 11.30, nu a stiut ca are copil langa el si ca trebuie sa-i dea macar sa manance.
As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa-i pun anumite conditii atunci cand vrea sa ia copilul. De ex daca as putea sa-i spun ca nu mai las copilul singur atunci cand vrea el sa-l ia el. Nu mai rezist sa stiu ca-l chinuie atat si ca nu se ocupa deloc de educatia lui. Stiu ca nu imi va fi usor sa-l insotesc si mai stiu si cam ce ma asteapta in aceste situatii dar vreau sa o fac pentru binele copilului. Ce parere aveti? Este cu putinta sau o sa am probleme cu legea?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:25, 28 Decembrie 2010
Minorul este recunoscut de tata dar nu exista o hotarare judecatoreasca de program vizita minor. In legatura cu ancheta sociala la domiciliul tatalui nu stiu ce sa spun pt ca el sta cu chirie iar in acte are domiciliul aici unde locuiesc eu si copilul( apartamentul e pe numele meu deoarece a vrut sa scape f repede de noi si a facut act de vanzare cumparare).
Evaluarea psihologica a minorului se poate solicita D.G.A.S.P.C. in situatia in care un parinte il neglijeaza, il abuzeaza psihic, fizic sau de orice alta natura etc. precum si pentru a dovedi atasamentul minorului fata de dv. si a legaturilor stranse dintre dv. si minor.
Aceasta evaluare o puteti solicita si unui psiholog privat autorizat. Ea va va folosi intr-un proces de incredintare si de stabilire program vizita minor.

Pentru faptul ca nu cunoasteti domiciliul tatalui minorului, veti face o plangere la DGASPC si Autoritatea Tutelara in care aratati ca minorul este luat de catre tatal sau la o locatie necunoscuta unde nu stiti ce conditii de locuit si de trai are, cu cine mai locuieste si daca mediul in care il duce pe copil este un mediu propice pentru buna crestere si educare a acestuia. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putin cam complicat .... justme8 justme8 va rog sa ma ajutati cu un raspuns. in urma unei relatii a rezultat un copil pe care tatal l-a recunoscut ulterior, a luat numele lui, insa datorita ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)