avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de contestatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de contestatie

Termenul de contestatie pt o sanctiune disciplinara este de 30 zile calendaristice de la data la care i-a fost comunicata salariatului decizia de sanctionare. Intrebarea este: ziua in care a fost cumunicat actul se ia in considerare sau nu? Adica opereaza la fel ca si termenele pentru instanta ? Prima si utima zi nu se iau in calcul? Ex : o decizie comunicata pe 21.02.2008. Care este ultima zi cand se poate depune contestatia? Cum se calculeaza termenul ? Si daca acesta cade intr-o zi de sambata sau duminica stiu ca se ia in considerare prima zi imediat lucratoare nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 22 Martie 2008
Termenul se calculeaza ca orice termen procedural, pe zile libere, deci ziua in care s-a comunicat decizia de sanctionare nu intra in calcul, in exemplul dat termenul de 30 zile ar trebui sa se implineasca la 22 martie 2008, dar aceasta este o zi de simbata, zi nelucratoare astfel ca termenul se socoteste implinit in prima zi lucratoare dupa aceasta data care este 24 martie 2008.
Krissia, acel termen este prevazut pentru contestarea in instanta a deciziei de sanctionare disciplinara :) ...in rest calculul termenului se face potrivit art.101 C.proc.civ. - exact cum l-a calculat colegul mai sus.
Asa am calculat si eu dar voiam sa fiu sigura. Multumesc mult...:D / Se incearca totusi pe cale interna...Elis
Krissia, ai grija la acest termen .... daca se contesta pe cale interna, trebuie sa ai in vedere faptul sa nu depasesti cele 30 de zile pentru contestarea in instanta, in caz contrar contestatia in instanta este prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara nelegala :-/ Krissia . Krissia . :O Daca o sanctiune disciplinara s-a aplicat unui salariat fara respectarea procedurilor legale stabilite de Codul Muncii este legala? Daca nu s-a intocmit o ... (vezi toată discuția)
Tardivitate- calcul termen @ndreea @ndreea Buna ziua, as avea mare nevoie de ajutor la calculul unui termen: mai exact as vrea sa stiu cand expira termenul de 30 de zile precizat in dreptul muncii ... (vezi toată discuția)
Cai de atac extraordinare ANDREI2002 ANDREI2002 In cazul in care nu am contestat decizia de sanctionare disciplinara in cele 30 zile, mai exista vreo cale de atac extraordinar? eventual curtea de apel, CEDO. ... (vezi toată discuția)