avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... SNG 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

SNG 2011

M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos raspunsul pe care mi l-au dat cei de la SNG chiar in aceasta dimineata, raspuns care ne face pe toti sa speram ca acest muuuuuuuuuuuuuult asteptat examen nu se va da tocmai in septembrie.....

„Examenul va fi in anul 2011 dar luna si ziua nu sunt stabilite. Conform agendei CSM pentru anul 2011 concursul de admitere la SNG este aproximat pentru luna septembrie, totusi noi speram sa fie mai devreme. Reveniti cu un mail prin luna februarie 2011.”
Bafta si spor la invatat!!!!!!!!!!!!!!

Monitorul Oficial nr. 0565 din 09 August 2011
Actul nr. 504 din 21 Iulie 2011
Emitent: Consiliul Superior al Magistraturii
Hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 387/2005

cine poate sa faca rost ????
7. La articolul 52 alineatul (1), dupa litera c) se introduce o noua litera, litera c^1), cu urmatorul cuprins:
"c^1) coordoneaza si supravegheaza accesarea bazelor electronice de date detinute de organele administratiei de stat la instantele la care exista sectii;".

8. La articolul 53 alineatul (1), dupa litera u) se introduce o noua litera, litera v), cu urmatorul cuprins:
"v) coordoneaza si supravegheaza accesarea bazelor electronice de date detinute de organele administratiei de stat la judecatoriile la care nu exista sectii;".

9. La articolul 54 alineatul (1), dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d^1), cu urmatorul cuprins:
"d^1) realizeaza citarea si incunostintarea partilor si comunicarea actelor prin telefon, telegraf, prin posta electronica sau fax sau prin alte mijloace prevazute de lege si intocmeste referatul privind modalitatea de incunostintare sau comunicare si obiectul acesteia, care se ataseaza la dosar."

10. La articolul 58, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) Grefierul delegat pentru activitatea de inregistrare si evidenta a persoanelor juridice comunica Tribunalului Bucuresti copii de pe hotararile judecatoresti privind constituirea, modificarea si dizolvarea federatiilor, confederatiilor si uniunilor sindicale teritoriale ale acestora, precum si copii de pe inscrisurile referitoare la denumirea si sediul organizatiei sindicale constituite prin asociere, numele si prenumele membrilor organului de conducere, codul numeric personal al acestora, in termen de 3 zile de la ramanerea irevocabila a hotararii."

11. La articolul 61, dupa litera e) se introduc doua noi litere, literele f) si g), cu urmatorul cuprins:
"f) identifica sau solicita deciziile relevante ale propriei instante si ale altora, privind o problema de drept indicata de catre judecatorii propriei instante si propune deciziile relevante ale instantei la care functioneaza, care pot fi trimise altor instante, la solicitarea acestora;
g) identifica doctrina judiciara relevanta, tiparita sau in format electronic, privind o problema de drept indicata de catre judecatorii propriei instante."

12. La articolul 62 alineatul (1), litera m) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"m) realizeaza arhivarea electronica a dosarelor, in masura in care este posibil."

13. La articolul 67 alineatul (3), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) asigura exploatarea programelor informatice elaborate de Directia tehnologia informatiei din cadrul Ministerului Justitiei si de Biroul de statistica judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, la nivelul instantelor judecatoresti, instaland produsele informatice si controland periodic respectarea de catre operatorii de aplicatie a instructiunilor de utilizare;".

14. La articolul 67 alineatul (3), dupa litera g) se introduce o noua litera, litera h), cu urmatorul cuprins:
"h) intocmesc documentele de specialitate necesare in vederea obtinerii semnaturii electronice pentru instante si persoanele autorizate din instante, a certificatelor prevazute de Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica, asigura initierea personalului autorizat in folosirea semnaturii electronice, pastreaza datele de creare a semnaturii electronice si sesizeaza de indata conducerea instantei daca are motive sa creada ca acestea au ajuns la cunostinta unui tert neautorizat sau ca informatiile esentiale cuprinse in certificat nu mai corespund realitatii."

15. La articolul 87, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmatorul cuprins:
"(5^1) Serviciul de registratura primeste si inregistreaza contractele de mediere si respectiv acordurile de mediere si ia masuri pentru a fi inmanate de indata completului investit cu solutionarea cauzei, in vederea suspendarii, respectiv, a repunerii pe rol a cauzei."

16. La articolul 93, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ART. 93
(1) Actele de sesizare a instantei, depuse personal sau prin reprezentant, sosite prin posta, curier ori fax, se depun la registratura, unde, in aceeasi zi, dupa stabilirea obiectului cauzei, primesc, cu exceptia cazurilor prevazute de lege, numar din aplicatia ECRIS si data certa."

17. La articolul 93, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu urmatorul cuprins:
"(4^1) Dovezile de indeplinire a procedurilor si comunicarilor efectuate prin telefon, telegraf, fax, posta electronica ori prin alte mijloace de comunicare, primite de grefierul de sedinta sau de persoana care le-a transmis, se depun la dosar in forma scrisa, imediat ce au fost receptionate."

18. La articolul 99, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(5) Repunerea pe rol a cauzei dupa suspendare, pentru continuarea judecatii, pentru perimare sau pentru pronuntarea hotararii ca urmare a incheierii acordului de mediere, se va realiza de catre completul investit aleatoriu cu solutionarea cauzei. In cazul in care acest complet a fost desfiintat sau membrii acestuia nu mai functioneaza in cadrul instantei, dosarul se va repartiza aleatoriu. Aceeasi rezolvare se va da cererilor de indreptare a erorilor materiale si cererilor de completare sau lamurire a hotararii."

19. Articolul 100 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ART. 100
Pe perioada vacantei judecatoresti se vor forma complete separate, pentru a se asigura solutionarea cauzelor urgente sau a celor care impun celeritate, precum si a celor in care a intervenit un acord de mediere, indiferent de obiectul cauzei."
palomita a scris:

eu ma lupt cu registrele aste acum, si mai am la legea asta, atributiile grefierilor, apropo, grefi delegati la diferite compartimente ce credeti ar trebui sa ii invatam?
eu am inv cate ceva din prim grefi, g sef nu cei delegati.
mai am legea cu parchetele care mi se pare FFFF grea plus penal, civi repetat invat, pt ca daca le-am citit de mult nu mai stiu mare lucru la unele din ele.

la grefierii delegati eu citesc atributiile si incerc sa retin cat pot. nu ma stresez prea tare ca dc o sa ne dea sa enumeram ceva atributii o sa fie cele ale grefierului de sedinta, sau cel putin asta cred si asta mi-as dori eu.mi se par cele mai relevante.:))

Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
ony_10, utilizator
mihutza tm la ce lege sunt acele articole, te rog?

sunt cumva modificari?
la hotararea nr. 5872005 privind regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, modificarile sunt specificate

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.si cei din august,fireste ContSters89182 ContSters89182 Sa demaram invatatul puternic.X-( Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-( Ramane ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)