avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum radiez din cartea funciara o ipoteca de rang 1 ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum radiez din cartea funciara o ipoteca de rang 1 ?

Am avut un credit bancar iar acum vreau sa scot de sub ipoteca terenul intravilan (platforma betonata) + cladire, conform art. 1788 Cod civil. Ce trebuie sa fac? Ce acte imi trebuiesc pentru persoana juridica?

Mentionez ca banca nu mai are nici o pretentie baneasca deoarece obligatiile de plata garantate prin constituirea ipotecii au fost achitate.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:02, 29 Decembrie 2010
Banca, in favoarea careia a fost inscrisa ipoteca pentru bunul Dvs, trebuie sa va emita o adeverinta din care reiese faptul ca ipoteca trebuie ridicata intrucat Dvs nu mai aveti datorii la banca. Adeverinta respectiva trebuie sa ajunga la arhiva electronica, sau unde va trimite banca. Ei stiu mai bine. Probabil ca trebuie platit ceva pentru a se ridica ipoteca si la fel de probabil este ca va dura un timp pana se opereaza ridicarea ipotecii. Succes!
Am primit adeverinta. Multumesc.
Respectiva adresa emisa de banca se depune la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara in vederea radierii dreptului de ipoteca dincartea funciara. Va trebui sa completati o cerere tip (in posesia careia intrati la OCPI) si sa achitati un tarif de 60 lei (daca e o singura ipoteca si este vorba despre un singur imobil cu un singur numar cadastral). Tariful se achita tot la OCPI.
Atentie: adresa trebuie sa cuprinda obligatoriu numarul cadastral al imobilului, nnumarul de carte funciara in care este inscris si numarul sub care s-a inscris dreptul de ipoteca in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare ipoteca cristihlibac cristihlibac Buna seara, De curand am achitat un credit ipotecar si doresc sa stiu ce documente sunt necesare pentru ridicarea ipotecii. Multumesc anticipat cristi (vezi toată discuția)
Am achitat creditul imobiliar astazi. de la banca nu mi s-a dat ... Eugenia201075 Eugenia201075 Am achitat creditul imobiliar astazi. De la banca nu mi s-a dat nimic. Maine au spus sa vin sa inchida contul. Va intreb... ce mai am de facut ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Acord radiere ipoteca prima casa Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa, achitat integral la momentul de fata. Am inceput demersurile pentru radierea ipotecii. ... (vezi toată discuția)