avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila

Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca, in momentul de fata, singurele prevederi ce guverneaza materia conventiilor civile de prestari servicii sunt cuprinse in c.civ art. 1470-90 sub forma locatiunii de lucrari, se pot incheia astfel de conventii in momentul de fata acestea urmand a fi in vigoare pana la intrarea noului c.civ la 01.oct. 2011?
Daca nu, ce impedimente exista? In momentul de fata este destul de controversat subiectul conventiei civ. de prestari servicii, iar un punct de vedere obiectiv cred ca ar face lputina umina in perioada aceasta si imediat urmatoare.
Va multumesc anticipat!
SARBATORI FERICITE!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:26, 28 Decembrie 2010
Conventia civila - un subiect controversat.
Legislatia muncii a eliminat conventia civila din relatiile izvorate din raportul de munca, din relatia angajat - angajator.
Se pot incheia conventii civile ca urmare a unei relatii prestator de servicii - beneficiar, relatie izvorata din raporturile comerciale. Beneficiarul ( persoana fizica sau juridica) incheie un contract civil de prestari servicii cu un prestator ( persoana juridica, persoana fizica autorizata sau persoana ce exercita o profesie liberala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate oferi informatii despre contractul de locatiune servicii? gugalex gugalex Este contractul de locatiune servicii o alternativa la contractul individual de munca? (vezi toată discuția)
Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)
Mai exista conventia civila pe baza codului civil? dallia dallia Din cate am inteles codul muncii a fost modificat, astfel incat sa se poata incheia contracte de munca cu timp partial chiar si sub 2 ore pe zi (sub 10 ore pe ... (vezi toată discuția)