bighiu77 a scris:
P.s.: vedeti legislatia unor state americane. Se pare ca ei sunt putin mai dezvoltati si mai capabili sa constate ilogicul.
La ce legislatie va referiti? Din cate stiu eu, in America e la fel ca in Europa, chiar cu drepturi suplimentare pentru femei (de exemplu in Franta este interzisa inseminarea artificiala pentru mamele singure).
Nu exista stat european care sa acorde drepturi extinse tatilor in ecuatia asta, desi se interzice conceperea unui copil din material genetic inghetat, fara acordul expres al barbatului.
Pe de alta parte, statele care dau drepturi barbatilor in decizia daca femeia sa aiba sau nu avort sunt cele mai inapoiate / patriarhale: Arabia Saudita, Coreea, Egipt, Iran, Irak, Japonia, Turcia.
Chiar daca utilizatorul nu poate obtine ce doreste, este o problema interesanta si foarte complexa, nu cred ca e bine s-o duca in derizoriu in nicio extrema.
Etica reproductiva ar fi trebuit sa fie legiferata prin 2003, dar a fost declarata neconstitutionala de CCR in 27 din 36 de articole(!), prin decizia 418/2005
[ link extern ]