avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizari pt referat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizari pt referat

In cazul in care am un referat, care este suma maxima care mi se poate retine din salar ? ( ex: 10% 3 luni consecutiv?)
Daca mi se intocmesc mai multe referate ,,buluc'', pe motive incredibile, pt fiecare m-i se poate retine suma maxima de penalizare ?
Ce se intampla daca imi dau demisia la zi ?...........................m-i se comaseaza penalitatile pe cele trei luni care ar fi trebuit sa mai urmeze lucrate si m-i se retin din ultimul salar ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 28 Decembrie 2010
Ca sanctiune exista reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10% ... insa sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertsimentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

Daca va dati demisia , nu are cum sa va comaseze penaliltatile pe cele trei luni ... sanctiunea se va aplica pana la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare loc de munca molul molul buna ,ma confrunt cu urmatoarea situatie>am avut cu seful meu o mica disputa adica am avut curajul sa -i spun ca nu pot sa-mi indeplinesc la timp sarcinile de ... (vezi toată discuția)
Penalizari salarii michelle 1 michelle 1 Buna ziua Lucrez ca barman iar acum avem un sef nou care daca nu ai ecuson iti da penalizare 1% din salar ,daca o colega nu a pus vin alb in frigider a ... (vezi toată discuția)
Retributie concediu odihna nicole66 nicole66 buna ziua....am lucrat ca bucatar legal in perioada..12.10.2009-13.04.2010..cand in urma unor discutii..aprinse cu patroana legate de plata salarului...acesta ... (vezi toată discuția)