avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobiliar: cum recuperez investitiile facute in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobiliar: cum recuperez investitiile facute in apartamentul proprietatea tatalui?

Buna ziua in urma cu 7 ani am inceput sa investesc in apartamentul tatalui meu unde locuiesc si in prezent sunt casatorit si am si un copil problema mea este ca tatal meu vrea sal vanda apartamentul si nu ia in considerare ce am investit si am platit datori foarte mari pt care am fost nevoit sa iau inprumuturi de la banci si am toate chitantele ce pot face sa nu ma dea afara pe strada va multumesc
Formulati actiune civila in pretentii la judecatoria competenta.Veti achita taxa de timbru pentru judecarea acestei cauze-care va fi stabilita de catre instanta de judecata.
fiind tatal proprietar, dvs nu aveti nicio cota de proprietate din apartament, insa aveti un drept de creanta fata de tatal dvs pentru investitiile realizate si pe care le puteti dovedi cu chitante, martori, expert in constructii, (investitii la care el nu s-a opus in mod evident, dimpotriva, chiar le-a acceptat, din moment ce nu v-a notificat sa opriti imbunatatirile). incepeti recuperarea acestor investitii prin incercarea solutionarii pe cale amiabila a divergentei, intocmind o notificare scrisa catre tatal dvs (sa aveti vreo dovada a expedierii) , prin care ii invederati pretentiile, specificand exact cuantumul investitiilor si anexand copii de pe chitante, mentionand la final ca in cazul in care nu va achita contravaloarea reactualizata a acestor investitii pana la data X, o sa va adresati instantei de judecata in vederea recuperarii ei.
dar daca acesta nu vrea ca problema sa fie rezolvata pe cale amiabila tinad cont ca a fost dat in judecat de catre asociatia de locatari si eu mam prezentat in instanta si am luat aganjamentu ca voi plati eu datoriile care sunt estmate la 100 de milione vechi dintre care am platit jumatate + inpozitul + inbunatatiri facute in apartament care era aprope inlocuibil . dupa procesul de divort cu maicamea la lasat asa si a plecat maicamea stand 24 de ani cu el si nu sa ales cu nimica apartamentul find intabulat inainte sa se casatoreasca ce soluti am
Daca intelegeti sa-i platiti si restantele la intretinere ,pastrati chitantele si adaugati suma la actiunea in pretentii .Nu ati specificat cine locuieste in apartament si cine este obligat sa plateasca intretinerea .Solutionarea amiabila estea cea preferata. Puteti sa vindeti de comun acord cu tata si sa va pastrati banii cheltuiti sau puteti sa-i dati o suma de bani si sa va vanda dvs. imobilul .Incercati si actiunea in instanta , poate ca pana la primul termen tata se va informa si va ceda .
in prezent locueste cu mine si sotia me in acel apartament si eu il intretin fapt find ca nu are nici o sursa de venit dar intretinerea gaz curent etc. eu o platesc

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu datorii la intretinere mircearek mircearek Salutare. Am un apartament, pe numele meu, maicamea are drept de uzufruct viager(momentan doar maicamea locuieste in el). In decursul anilor, s-a adunat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mă scuzați daca va deranjez cu o problema din nou ... Maria Gainariu Maria Gainariu Buna ziua mă scuzați daca va deranjez Cu o problema din nou daca puteți să ma sfătuiți Mama a divorțat 2007 , dar contractul de la apartament a ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)