avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul stagiar, obligat sa urmeze INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul stagiar, obligat sa urmeze INPPA

Ieri, 28 dec. 2010, UNBR a dat publicitatii Legea 270/2010 prin care se modifica Legea 51/1995: [ link extern ]

Dupa cum veti vedea, la art. 22 din Legea 51/1995 a fost adaugat alin 1 indice 1 prin care avocatul stagiar este obligat sa urmeze cursurile INPPA. (A se vedea art 1 pct. 16 din noua lege.)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
Fãnuța Lișman - Birou de mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:43, 12 Aprilie 2011
jurefani a scris:

Fiind prevazuta ca obligatorie pentru stagiari, eu am o alta temere: stabilirea costurilor pentru fiecare trimestru (semestru)! Cine stie, poate se prelungeste si perioada/nr de semestre ... :(

Nu cred ca ar fi exclusa deloc aceasta varianta. Cand vine vorba de bani,de majorat taxe s.a.m.d. au idei. ;)
Dar stie cineva cam care sunt costurile urmarii cursurilor INPPA?
jurefani a scris:

Ieri, 28 dec. 2010, UNBR a dat publicitatii Legea 270/2010 prin care se modifica Legea 51/1995: [ link extern ]

Dupa cum veti vedea, la art. 22 din Legea 51/1995 a fost adaugat alin 1 indice 1 prin care avocatul stagiar este obligat sa urmeze cursurile INPPA. (A se vedea art 1 pct. 16 din noua lege.)

batie de jocc in final cei mai buni vor renunta ca sa pastreze ceva din bunul ramas, "Inteleptul cedeaza primul" nu merita sa te lupti cu moriile de vant nu le poti opri decat daca nu intreti vantul:))
luiza2008 a scris:

jurefani a scris:

Fiind prevazuta ca obligatorie pentru stagiari, eu am o alta temere: stabilirea costurilor pentru fiecare trimestru (semestru)! Cine stie, poate se prelungeste si perioada/nr de semestre ... :(

Nu cred ca ar fi exclusa deloc aceasta varianta. Cand vine vorba de bani,de majorat taxe s.a.m.d. au idei. ;)
Dar stie cineva cam care sunt costurile urmarii cursurilor INPPA?

Cursurile INPPA presupun doua taxe a cate 700 lei .Prima taxa de 700 lei se plateste in momentul depunerii dosarului si a doua inainte de examenul de absolvire al cursurilor .
Eu stiam de trei semestre a cate 500 lei fiecare, cel putin la Bucuresti. Dar, vom vedea.
Si mie mi se pare o prostie sa fim obliugati astfel, in conditiile in care centrele teritoriale nu asigura un acces facil al tuturor stagiarilor din toate barourile. De exemplu, eu de la Constanta va trebui sa merg la Bucuresti, ceea ce implica consum de bani si timp.
Ar mai fi aspectul aplicabilitatii acestor modificari celor care deja au un an de stagiatura. Vor fi acestia obligati sa urmeze cursurile INPPA sau doar cei care dobandesc acum calitatea de avocat stagiar vor fi tinuti de aceasta obligatie. Discutia se leaga de aplicarea legii in timp. Eu am o opinie formata, in sensul ca stagiarilor care au deja un an in profesie nu li se aplica, insa conteaza cum intelege UNBR-ul sa faca aplicarea acestor prevederi.

Alte discuții în legătură

Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Inppa obligatoriu?? Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Imi puteti spune daca aceste cursuri au devenit obligatorii pentru avocatii stagiari care sunt in al doilea an de stagiatura?? Mai pot da definitivatul in ... (vezi toată discuția)
Despre legea 270 /2010 ContSters184698 ContSters184698 In Legatura cu legea 270 din 22 decembrie 2010 am o nelamurie la articolul 16. La articolul 22, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), ... (vezi toată discuția)