avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperari

Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, avand in vedere ca intre cei doi nu s/a incheiat niciun act - contract etc...
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:11, 29 Decembrie 2010
Cesiunea de creanta - Act juridic civil, cu titlu oneros sau gratuit, prin care o persoana,numita cedent, transmite o creanta unei alte persoane, numita cesionar,
aceasta dobandind astfel dreptul de a incasa creanta de la debitor, numit si debitorul cedat. Fata de debitorul cedat si fata de terti cesiunea de creanta devine opozabila numai dupa ce a fost notificata debitorului ori a fost acceptata de catre acesta prin act autentic.


Codul Civil - Art. 1393 - Cesionarul nu poate opune dreptul său la o a treia persoană decât după ce a notificat debitorului cesiunea.

Acelaşi efect va avea acceptarea cesiunii făcută de debitor într-un act autentic (C. civ. 973, 1149, 1833).



Da, se poate astepta la poprire pe conturi sau pe salariu daca nu are alte bunuri, iar daca are bunuri se poate astepta la oricare din formele de executare. Mobiliara, imobiliara, poprire
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)