avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren fara constructiile de pe el
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren fara constructiile de pe el

Va propun o speta! Cum se poate rezolva urmatoarea situatie? Un individ a cumparat un teren aflat intr-o zona rezidentiala, la un pret derizoriu, fara sa se pomeneasca in ctr.v/c numic despre constructiile de pe el (o cabana din beton-6mp-cu racord electric, wc, trotuare asfaltate, garduri, porti). S-a cerut constatarea nulitatii acelui contract. Ce parere aveti? Sunt sanse??!!
Cel mai recent răspuns: Elena Mihaela SPATARESCU , Consilier juridic 07:57, 3 Ianuarie 2011
Depinde,cine a cerut anularea acestui contract?
Nu cred ca are relevanta cine cere nulitatea contractului, ci mai degraba care este cauza nulitatii invocate (pret derizoriu, eroare, dol?!). De asemenea, depinde si ce anume se propune in probatiune. Eu apreciez ca sunt sanse de castig pe acest tip de actiune. Dar este necesar sa existe mai multe date. Zona rezidentiala in care este amplasat terenul nu poate fi un factor suficient. Depinde de momentul la care s-a efectuat achizitia. Poate la momentul la care s-a achizitionat terenul, zona nu era considerata rezindentiala. La fel de bine conteaza cand au fost efectuate acele constructii si de catre cine. Motivul pentru care nu s-a precizat nimic in contractul de vanzare-cumparare poate fi explicat prin aceea ca nu s-a dorit decat instrainarea terenului, pentru constructii ramanad in proprietate vechiul proprietar (vanzatorul) si din contract sa rezulte, fara a fi precizat in mod expres, ca se instituie si un drept de superficie asupra terenului.
Speta in sine poate fi extrem de interesanta; daca sunt ceva mai multe date, sunt chiar sanse sa primesti un raspuns mai concret. Pe baza datelor date, cel mult ata se poate spune.
Multumesc mult! La data incheierii ctr.v/c terenul era in litigiu, zona era rezidentiala, constructiile erau pe teren inclusiv racord electric definitiv nu provizoriu. Se marjeaza pe exceptia tertului-buna credinta. Eu cred ca este un trafic de teren mascat bine.

Pot dovedi reaua credinta prin pretul derizoriu, lipsa de interes fata de constructiile de pe teren, lipsa de interes fata de a prelua in fizic efectiv terenul si al stapani......cam asta e situatia...ce-as mai putea invoca lipsa oricarei diligente la data incheierii ctr....???!!!

Eu va doresc LA MULTI ANI! un an mai bun cu sanatate si prosperitate!!!
sunt motive intemeiate pt a solicita nulitatea actului.
Buna-dimineata!
Reaua-credinta este un fapt juridic, care, prin urmare, poate fi probat prin orice mijloc de proba: martori, interogatoriu, expertize, etc. Problema care se pune, din punctul meu de vedere nu este daca ai motive intemeiate pentru a cere constatarea nulitatii ci probele pe care le aduci, pentru ca sa o poti demonstra. Nu inteleg totusi care-i treaba cu tertul de buna-credinta! Cine este acesta: voi sunteti terti de buna-credinta in cauza asta?!
Cauza este mult mai complexa decat ai redat-o tu pe scurt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in nulitate a unui tert fata de contractul de v-c pentru lipsa cauza maiaivona maiaivona Buna dimineata Am urmatoarea situatie la care am cateva dileme si ma gandesc ca ma puteti ajuta. Eu, societatea A inchei in iunie 2007 cu societatea B un ... (vezi toată discuția)
Preþ "neserios" mihai78 mihai78 În anul 2001, sau 2002, tata a vândut unei familii două suprafeţe de teren intravilan. Mă rog, au negociat să plătească vreo 1,700 USD pentru o ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare - pret derizoriu Lucienne86 Lucienne86 Mama mea a vandut la varsta de 88 ani terenul agrigol din posesia familiei la un pret derizoriu. Intrebarea mea este: Se poate solicita cumparatorului ... (vezi toată discuția)