avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces al proprietarului cu furnizorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces al proprietarului cu furnizorul

Buna ziua tuturor!
Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade (constituita din datorie de baza +penalitati+chelt notificare/timbru ) a devenit obiectul obligatiei de plata si al unui angajament cu furnizorul, la casieria caruia platesc lunar.
In acelasi timp insa suma nu a fost eliminata din obligatia de plata catre asociatia de locatari. Ea figureaza in total, ingrosand semnificativ datoria de baza si mai ales penalitatile pe care administratora continua sa mi le calculeze, inclusiv la suma din sentinta civila!
E CORECT? Furnizorul mi-a spus verbal ca administratora trebuie sa excluda suma, ca nu mai e treaba ei si a asociatiei ci a furnizorului. Dar ea refuza! Ceea ce ma supara e calculul penalitatilor inclusiv la suma din sentinta civila.
Sper ca am fost explicita!
Numai bine tuturor!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:04, 4 Ianuarie 2011
luminutza a scris:
E vb de datorii la intretinere neplatite in perioada 2005-2008.

Parca seamana cu ceea ce explicam putin mai sus. Asadar dumneavoastra aveti restante catre asociatie din acea perioada, restante la intretinere, dupa cum spuneti.
Acele restante si penalizari includ in ele si o parte din restantele si penalizarile datorate de asociatie catre furnizor. Asa ca in afara de ceea ce platiti furnizorului (apap calda si caldura restanta) trebuie sa platiti si catre asociatie celelalte costuri cu intretinerea din perioada 2005-2008.
Si peste aceste trebuie sa mai platiti si intretinerea curenta, luna de luna pentru ca asa cum spuneti peste datoriile, restantele si penalizarile vechi se adauga si "datoria curenta".
Probabil ca s-au aglomerat si e greu sa le acoperiti pe toate. Dar avand un angajament cu furnizorul, presupun ca acesta nu va mai calculeaza penalizari in situatia in care respectati termenele, facand platile esalonat. Incercati si procedati la fel si cu asociatia. Faceti si cu asociatia o esalonare a restantelor si penalizarilor pe baza unui angajamen si sa nu se mai calculeze penalizari, respectand strict angajamentul.
Da domnule Adrian, dar oricum ar fi, aceste sume platite catre furnizor trebuie excluse din restantele datorate catre asociatie.
Aveti dreptate. Cel care tine evidenta contabila la asociatie (administrator, contabil) ar trebui sa faca lunar un "punctaj" cu furnizorul ce incaseaza sumele de la proprietarul restantier si sa le scada la datele si pe masura diminuarii trepatate a datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari-executare luminutza luminutza Buna ziua. In urma acumularii unor restante, Asociatia de locatari s-a mobilizat si am primit o Sentinta civila emisa de Judecatorie din partea ... (vezi toată discuția)
Ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie eufortune eufortune in ce ordine se inregistreaza platile datoriilor fata de asociatie, in conditiile in care restantierul accepta numai sume egale cu cheltuielile din luna ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)