avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea15,pamant pt tinerii casatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea15,pamant pt tinerii casatoriti

buna ziua,vreau sa cumpar un teren care a fost dat de primarie unei familii de tineri casatoriti,el a facut fundatia pt ca asa se cerea in contractul de punere in posesiune din 19 01 2003,si acum il vinde.practic,pe numele lui nu exista nimic,dar am inteles ca se incheie un contract la notar sub forma de imprumut.problema este ca eu trebuie sa fac casa pe numele lui,ca atunci cand e la rosu sa facem contractul de vanzare cumparare.intrebarea mea este daca exista niste clauze si conditii ca el sa nu se poata razgandi,el sau mostenitorii lui,daca ,doamne fereste se intamla ceva cu el,sau exista o lege a proprietarilor si el e cel mai protejat?am vreo siguranta?de la primarie ni s-a spus ca asa se procedeaza,el (cel care vinde)ne imputerniceste pe noi sa umblam dupa autorizatii etc,dar toate pe numele lui,inclusiv casa,si dupa incheierea contractului de vanzare cumparare intre noi si el,primaria ne vinde pamantul.am intalnit notari care nu vor sa faca asemenea contracte.ce riscuri sunt?multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
voicu loredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: voicu loredana , utilizator 07:17, 31 Decembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
si v-au spus de la primarie ca acel teren se poate vinde? ca nu are interdictie de vanzare?
respectivul are terenul din 19 01 2003,deci in 19 01 2013 se fac 10 ani,in acesti doi ani eu trebuie sa fac casa la rosu,evident pe numele lui,dupa care primaria il face proprietar si el incheie cu noi contractul de vanzare cumparare,apoi eu il cumpar de la primarie,asa mi-au spus cei de la primaria locala.in zona respectiva aproape toate terenurile date cu legea 15 sunt "vandute"in felul asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lg. 15 din 2003 torominu torominu As avea si eu o intrebare. Vreau sa cumpar de la cineva un teren primit de la primarie prin Lg. 15/2003.M-am gandit sa fac o promisiune de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Cum reusesc sa fac un act de vanzare-cumparare cu o societate care s-a divizat????? carm97 carm97 Buna ziua. Societatea la care lucreaz a achizitionat in 2003 in leasing un imobil cu teren . In mai 2006 dupa ce s-a achitat ultima rata s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)