avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

BUna ziua

Mama lucreaza din 1978, cand se poate pensiona la ce varsta.


MUltumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:22, 8 Ianuarie 2011
Colegul@Popescudvasile are dreptate! =D>
Nu am citit cu atentie art.196 din Legea 263/2010. :sorry:
Si daca mama a avut de ex. : in invatamant un salar de 1200 , iar la actualul loc de munca are 1500+ tichete de masa cat va avea pensia? sau cum se calculeaza pensia.

Multumesc.
Legea 263/2010 Art. 94
(1) Cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie
Art. 96
(1) Punctajul anual al asiguratului se determina prin impartirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate in anul calendaristic respectiv.
(2) Punctajul lunar se calculeaza prin raportarea castigului salarial brut/solda bruta sau, dupa caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul salarial mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica
Art. 95
(1) Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare, prevazut in anexa nr. 5 sau, dupa caz, anexa nr. 6.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Vasile_1962 Vasile_1962 Sunt nascut la 21 iulie 1962, am o vechime de 27,8 luni grupa unu apoi conditii speciale cu un venit mediu brut de 900 mil anual! As putea afla cu aproximatie ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate stagiului de cotizare sorineldobre sorineldobre Cf. legii 263/2010 perioadele asimilate la contributie la pensie se calculeaza luand ca baza de calcul o anumita suma. In cazul meu perioadele asimilate sunt ... (vezi toată discuția)