Buna ziua:
Am primit urmatoarea hartie: ANCPI - incheiere nr. ... asupra cererii introduse de... privind inscrierea in cartea funciara in baza act cerere nr... din ... emis de petent...E.n. vazand referatul asistentului registrator in sensul ca nu exista piedici la inscriere fiind indeplinite conditiile prevazute de art. 48 din legea 7/1996 pentru Reexaminare incheiere carte funciara dispune: admite notarea dreptului de reexaminare asupra imobilului cu nr. cadastral ...situat in.
Intrebare: ce a admis cartea funciara? Cat este de grav? Ce trebuie sa fac?
Mentionez ca imobilul a devenit proprietatea mea in urma platii sultei catre fostul sot numai ca nu am inscris la cartea funciara hotararea irevocabila prin care devin proprietar.
Ce ma sfatuiti?
Probabil ca este vorba de un litigiu pe care l-a deschis sotul.Aceasta sarcina se radiaza dupa terminarea litigiului la cererea partii interesate,Mai aveti posibilitatea sa atacati incheierea OCPI la instanta in termen de 15 zile de la comunicareav incheierii.Ar fi trebuit sa faceti rectificarile necesare cu privire la proprietate odata ce sentinta a ramas irevocabila.
Care sunt consecintele neinscrierii la carte funciara a sentintei irevocabile care atesta ca eu sunt proprietar? Exista vreo amenda? Trebuiesc platite taxe?
Nu este nicio amendă.Înscrierea dreptului de proprietate in CF vă pune la adăpost de o eventuală vânzare frauduloasă din partea soţului sau a unui terţ.
Referitor la cererea de reexaminare, ea se face în termen de 15 zuile şi se depune la OCP. Numai în cazul în care registratorul respinge cererea aveţi calea instanţei. În acest sens anexaţi sentiţa definitivă cum vă spunea userul athe. Cred că se plătesc taxem, dar nu cunosc cuantumul lor.