avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fostul proprietar mai are de plata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fostul proprietar mai are de plata la intretinere

Buna seara,
Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu mai vrea sa ii plateasca, cei de la asociatie conditioneaza achitarea datoriilor mele cu plata restantei fostului proprietar, Pot face asta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:40, 12 Ianuarie 2011
@Elga si @Adriantot

Furnizorii incearca de obicei sa scoata banii de la noul proprietar.
Incearca si uneori reusesc intrucat conditioneaza semnarea noului contract de plata facturilor fostului proprietar.

In lege insa scrie ca fostul proprietar este urmarit pentru aceste sume si trebuie sa isi recupereze banii de la el si ca nu are a face noul proprietar.

In cazul energiei electrice exista ANRE Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul energiei

In 2005 s-a cumparat in Bucuresti un apartament.
Am mers apoi la enel sa facem contract.Ca in mai toate cazurile acesti au au refuzat sa faca un nou contract pana la plata facturilor existente.
Am solicitat sa imi arate legea unde spune noul proprietar sa plateasca datoriile celor vechi intrucat stiam ca nu noul proprietar trebuie sa plateasca facturile existente si nu trebuie conditionat noul proprietar.(auzisem la Radio Romania Actualitati la intreaba ascultatorii cu ani inainte) si in plus stiam de la o alta doamna angajata enel ca scrie clar in lege ca nu au treaba cu noul proprietar, si ne mai spusese si un prieten de la OPC.
Nu am reusit sa ma inteleg cu angajata si am spus ca achit eu aceste facturi dar sa mentioneze pe chitanta persoana care a achitat.
Am achitat si mi-a facut o copie CI si s-a trecut pe chitanta data si persoana care a achitatat dupa care mi-a facut contract.

Am facut apoi o solicitare de restituire a sumei platite pentru existenta fostelor facturi catre directorul enel si i-am precizat ca conform contractului cadru de furnizare a enrgiei electrice sumele restante cad in sarcina vechiului proprietar.

Am primit raspuns care il am si acum in care scrie ca suma va fi scazuta din facturile viitoare sau va fi restituita daca doresc la caseriile enel.
A fost scazuta si restantele au ramas pe numele vechei proprietare
Cel care citea contoarele a venit citeva luni la citire(contoarele fiind pe scara) si suna la usa amenintand ca taie curentul daca nu se platesc facturile ramase de la fostul proprietar.(asta mi-au spus vecinii)
Intr-o zi ma gaseste acasa ii aratat raspunsul de la directorul general si imediat a inceput sa isi ceara scuze si ca stie ca legal nu e normal sa ceara banii la noul proprietar la semnarea noului contract dar asa mai recupereaza si ei din bani.


"În caz contrar, el va fi urmărit pentru plata energiei electrice consumate până la încheierea contractului de furnizare a energiei electrice cu un eventual nou consumator."
Ordinul 5/2003 care modifica
Decizia 57 -1999 pt aprobarea contractelor cadru de furnizare a energiei electrice

[ link extern ]

Din cate vad si @grandanat a facut contract fara sa plateasca restante doar ca i s-a parut un favor
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
w_v_w_v, utilizator
Nu stiu cu cine v-ati tocmit dv. la Enel, dar ei nu ameninta pe nimeni, pur si simplu iti taie curentul, daca te legi inapoi te prind ca le-ai furat curent, ca nu ai contract cu ei, te-au dat in judecata si apoi te judeci cu ei si stai cu electrica inchisa pana achiti. Chitanta la electrica, acum cativa ani, era un fluturas tiparit in avans pe care ti-l dadea cand achitai factura, rupt din foaia de factura, asa ca nu-ti scria pe el niciun alt nume decat cel din factura.

Un consumator de curent electric, din pacate, nu are de ales intre mai multe companii, asa cum este la cablu TV sau internet, ci este captivul unui singur furnizor de energie electrica cu care nu se tocmeste.

Este mai usor pentru cineva care cumpara un apartament sa ceara de la vanzator dovada ca a platit si ultimul banut la intretinere si electrica, altfel daca nu intreaba si nu opreste bani se cheama ca a acceptat situatia. Oricine va interpreta asa situatia. De unde stie asociatie sau un furnizor ca nu a fost o intelegere intre cumparator si vanzator ca datoriile sa fie platite de cumparator?

Asa se interpreteaza acesta datorie despre care multi afla cand sunt pusi in fata faptului implinit.
E ca la lege, nu te poti prevala de faptul ca nu cunosti legea si nimeni nu te absolva de vina!
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
elga50, moderator
odaniell a scris:

Buna seara,
Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu mai vrea sa ii plateasca, cei de la asociatie conditioneaza achitarea datoriilor mele cu plata restantei fostului proprietar, Pot face asta?
Va multumesc


Daca fostul proprietar nu mai vrea sa achite intretinerea aveti la indemana doua solutii:
- o platiti dvs.
- mergeti in instanta
Mai am o intrebare ,pot da in judecata administratorul de asociatie pentru abuz in serviciu?( el conditioneaza plata intretineri mele cu achitarea restantelor ,de catre mine, ale fostului proprietar)
Dv. puteti sa faceti orice, e democratie si libertate de exprimare!

Alte discuții în legătură

Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)