Buna seara,
In prezent colaborez cu o companie privata cu contract de colaborare(asta inseamna ca remuneratia se face pe baza vanzarilor,cu fluctuatii in fiecare luna),iar din comision,firma retine impozitul,somajul si CAS-ul(pensia).As putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului,daca intrunesc cele 12 luni anterioare nasterii?In caz afirmativ,specifica in lege ca veniturile obtinute in cele 12 luni sa fie intr-un cuantum minim?Ma refer la faptul ca ,al meu contract de colaborare nu asigura un venit minim.Dar ,din ceea ce realizez,mi se retin la sursa somaj,pensie si impozit.Multumesc si astept vesti pozitive.
1. OUG 148/2005 preciza ca se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit.
2. OUG 111/2010 spune ca incepand cu data de 1 ianuarie 2011 beneficiaza de indemnizatie pentru CCC persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.
3. Adica mie mi se pare ca limiteaza sfera veniturilor care se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC. Dar sa asteptam Normele de aplicare a acestei OUG sa vedem ce spune.
4. Legislatia nu conditioneaza acordare indemnizatiei pentru CCC de un minim de venit si nici de plata contributiilor la fonduri.