avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune dintre parinte si fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune dintre parinte si fiu

Cum sa procedeze fiul pentru a iesi din indiviziune asupra unui imobil construit impreuna cu tatal sau pe terenul propietate a tatalui. Cheltuielile de constructie si intretinere a imobilului fiind realizate de catre ambele parti in cote diferite. Tatal la terminarea construictiei refuza sa faca acte notariale pe constructie pentru fiu pe motive strict legate de chef si " muschii" lui ca e propietar si face ce vrea. Mai mult tatal fiind foarte in varsta, 75 de ani si cu darul bauturii si scandalului, face imposibil traiul in comun. Sotia si copilul in varsta de 3 ani al fiului sunt intr-o permanenta stare de tensiune si expectativa, tatal avand iesiri violente care pun in pericol siguranta acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
Florina_M, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florina_M , utilizator 11:59, 3 Ianuarie 2011
sa promoveze in instanta o actiune pt iesirea din indiviziune.
In primul rand tatal si fiul nu se afla in indiviziune din moment ce afirmati ca tatal refuza sa se prezinte la notar...
Cred a tatal are un drept de proprietate exclusiva asupra imobilului iar fiul a contribuit material la edificarea constructiei in mod voluntar

Stimata dna avocat. poate nu m-am exprimat corect. Doar pamantul pe care s-a ridicat casa e proprietatea parintilor. Casa s-a construit de catre noi impreuna cu parintii ca sa ii aiba aproape la batranete sa ii ajute dar se pare ca il baga ei in groapa pe sotul meu si chiar si pe mine cu comportamentul lor, in special al tatalui care e betiv si foarte violent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietate prislop prislop Buna dimineata,am si eu o problema care necesita un sfat urgent. In fapt,fostul meu sot a vandut apartamentul propietate personala,construind ulterior o casa ... (vezi toată discuția)
Donatie Leordeanu Leordeanu Am vandut unei surori un imobil primit in donatie de la mama noastra (tatal decedat),vanzarea am facuto dupa moartea mamei si dupa ce am solicitat act de ... (vezi toată discuția)
Indiviziunea mirceapruna mirceapruna Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia urmatoare: -dupa decesul tatalui meu am dezbatut mostenirea si a rezultat urmatoarele-mama ... (vezi toată discuția)