avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea mea pe motivul restructurarii postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea mea pe motivul restructurarii postului

Buna ziua,lucrez la o S C. PRIVATA,de 2 ani ,mi s-a facut contract de munca dupa un an. De la data incheierii contractului pana la concediere am doar 8 luni.De ce drepturi beneficiez si cum pot obliga angajatorul sa-mi plateasca retroactiv pentru anul lucrat fara CM.?
Cel mai recent răspuns: hanea_gabriela@yahoo.com , utilizator 10:56, 3 Ianuarie 2011
Buna seara !
daca va referiti la indemnizatia de somaj , nu aveti dreptul la aceasta intrucat nu aveti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 ...
Puteti actiona in instanta angajatorul ....
Numai printr-o actiune in instanta si/sau o sesizare la ITM va puteti obtine drepturile salariale pentru acel an lucrat fara c.i.m.
Aveti grija ca exista un termen de prescriptie (3 ani) in privinta depunerii actiunii in instanta.
buna ziua
in primul rand mergeti cu o sesizare lan ITM, unde primiti raspuns in decurs de o luna de zile, apoi mergeti in instanta, deschideti actiune impotriva angajatorului si trebuie sa faceti dovada prin martori ca in acel an ati prestat servicii in acea socierate privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere R.Maktub R.Maktub Preavizul de 20 zile ( concediere cu art 65.1) s-a terminat pe 29.12.2009 iar pana astazi 07.01.2010 eu nu am primit decizia de concediere si cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Este cineva tras la răspundere când muncești la negru, respectiv demolezi o construcție, și suferi un accident în urma căruia rămâi imobilizat la pat? Alinagotea Alinagotea Buna seara, nu am cunostinte in domeniu\', asa ca sper ca cineva sa ma lamureasca, sa ma indrume. Daca atunci cand muncesti la negru, cu ziua cum se spune ... (vezi toată discuția)