avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Preavizul de 20 zile ( concediere cu art 65.1) s-a terminat pe 29.12.2009 iar pana astazi 07.01.2010 eu nu am primit decizia de concediere si cartea de munca , angajatorul nu imi mai raspunde la telefon .

Ce pot sa fac ?
Sa va prezentati la sediul angajatorului si sa vedeti de ce intarzie. In functie de aceasta am putea da un sfat de urmat.
daca nu a-ti semnat ca a-ti primit decizia de concediere rezulta ca nu vi s-a comunicat astfel ca de cand veti semna de primire aveti timp 30 zile sa contestati decizia la tribunalul din jud. dvs. de domiciliu ;)
Vreau decizia si cartea de munca pentru a ma inscrie la somaj, lasand la o parte faptul ca am de recuperat salarii restante si concediu de odihna neefectuat pe 2009, pe care refuza sa le achite. Ce se intampla daca angajatorul tergiverseaza comunicarea acestei decizii ? In ce fel ma afecteaza si vreau sa stiu , va rog, daca il pot actiona in instanta pentru aceasta intarziere.

Multumesc
M-am prezentat la sediul societatii in data de salariu , unde am fost pusa sa semnez ca societatea nu mai are nici o datorie fata de mine , asta ca conditie pentru a-mi plati doar preavizul, si logic nu aveam cum sa semnez asa ceva, deoarece sunt salarii restante, CO neefectuat. Ca urmare am fost data afara din birou fara nici un ban. Si asta chiar inainte de sarbatori.

Cam asta e
"art. 75 codul muncii - decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului "

veti contesta decizia in 30 zile dupa ce o veti primi , ( parerea mea : preavizul incepe tot de la data comunicarii )

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua La 1 octombrie firma la care lucrez a disponibilizat 100 de angajati. Acum, dupa mai bine de o luna, firma refuza sa elibereze cartile de munca, ... (vezi toată discuția)