avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Preavizul de 20 zile ( concediere cu art 65.1) s-a terminat pe 29.12.2009 iar pana astazi 07.01.2010 eu nu am primit decizia de concediere si cartea de munca , angajatorul nu imi mai raspunde la telefon .

Ce pot sa fac ?
macovei2000 a scris:

sesizarea la ITM se poate face
1) pe emailul ITM-ului itmbucuresti@itmbucuresti.ro ( ramane dovada de trimitere la dvs in email), ( e bine sa nu o stergeti)
......

Numai daca societatea isi are sediul social in Bucuresti ;)
am dat doar un exemplu, demonstrativ....pui mana pe telefon sau cauti pe internet si afli.....( ideea era ca exista posibilitatea), sanu cumva sa isi imagineze cineva ca nu exista cumva, la el in sat,oras etc
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters83715, utilizator
Faceti o cerere de plata concediului de odihna pentru anul 2009, pe care nu ati apucat sa-l luati, ii cereti angajatorului un nr de inrgistrare la aceasta cerere si o copie pt dvs.
Faceti si o cerere de plata a salariului pentru lunile...... lucrate, cu mentiunea ca veti sesiza ITM pentru nerespectarea obligatiei contractuale.
Din cate stiu, puteti sa va ridicati cartea de munca direct de la ITM, in situatia in care nu mai dati de angajator, insa acesta trebuia sa va elibereze si o adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimul an, pt a va putea depune dosarul pt somaj.
Daca angajatorul nu a facut platile, respectiv, nu a depus declaratiile, aveti toate sansele sa nu primiti indemnizatia de somaj, pana la rezolvarea acestora de catre angajator.
dar ce vina are angajatul? nici una.

inclusiv lipsa acestor hartii care sunt necesare pt dosarul de somaj

inclusiv asta trebuie reclamat la ITM ! pai cum? cine mai e competent in materie ?

imediat la ITM...(nu ai unde sa reclami in alta parte, inainte de instanta)

iarasi face angajatorul ce ii trece prin cap
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua La 1 octombrie firma la care lucrez a disponibilizat 100 de angajati. Acum, dupa mai bine de o luna, firma refuza sa elibereze cartile de munca, ... (vezi toată discuția)