avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate sa fie martor un politist?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate sa fie martor un politist?

Fiti draguti am si eu o problema daca ma puteti ajuta!In luna decembrie anul 2007 am fost lovita cu pumnul de catre administratorul Asociatiei de proprietarii , mi-a adresat cuvinte jignitoare , semne obscene si multe alte injurii atat la adresa mea cat si la adresa mamei mele.Am obtinut certificat medical de la INML si sunt zile de ingrijire 6..
Eu vreau sa il dau pe dansul in judecata .....Ce sanse am cu aceste 6 zile?
Vreau sa mentionez cand acest individ a inceput sa ma loveasca eu am tipat la un martor sa anunte politia....Politia a venit ff rapid deoarece sunt la cateva secunde de sectia de politie.....In timp ce un politist de indrepta spre noi individul a inceput sa se ia la pumnii dandu`si sangele pe nas si apoi a infipt mana intr`un gard de sarma, acest lucru adica ca sa batut singur sa intamplat in fata politistului.
Cand individul a aflat ca vreau sa il dau in judecata si-a scos si el certificat medical si are 13 zile dar eu nici nu la-m atins a obtinut acest certificat ori pe ``spaga`` sau sa constatat loviturile facute de el.
Intrebarea este Il pot chema pe politist in instanta sa spuna ca sa mutilat singur individul?
Eu vreau sa merg cu el in instanta deoarece am suferit ff mult de pe urma lui dar din pacate nu am bani sa imi angajez un avocat ca sunt proaspata absolventa dar o sa fac o cerere pt un avocat din oficiu.
Va multumesc mult de tot!O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:18, 15 Mai 2008
Politistul n-o sa fie chemat ca martor.
In functie de ceea ce exista in dosar se va constata sau nu savarsirea infractiunii respective.
Eu cred ca dvs. nu intelegeti care sunt stadiile pe care le va parcurge plangerea dvs.
Ati facut o plangere la care veti primi o rezolutie. In functie de asta vedeti ce faceti mai departe.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Andreea Lisievici a scris:

Hmm... e proces penal, partea vatamata nu trebuie sa dovedeasca nimic, ci procurorul.:">

Da:">:">corect
Gabriela Paduraru a scris:

Andreea Lisievici a scris:

Hmm... e proces penal, partea vatamata nu trebuie sa dovedeasca nimic, ci procurorul.:\\\\\\\">

Corecta observatie...;)

Partea vatamata are obligatia legala conform art. 222 din codul de procedura penala sa indice mijloacele de proba care urmeaza sa-i sustina afirmatiile facute in plangerea sa (martori, inregistrari, etc).
Asa ca obs. dvs referitoare la cine trebuie sa dovedeasca ceva, nu 'prea' este corecta ;)

Cat despre marturia politistului, atata timp cat dvs., ca si parte vatamata, ati indicat in plangere sau in declaratia ce v-a fost luata ulterior, faptul ca politistul X a fost prezent in momentul in care atacatoru s-a automutilat, atunci acest politist X, va trebui sa intocmeasca la solicitarea organelor de cercetare penala sau a procurorului un proces verbal cu cele vazute/constatate de el, sau i se va lua o declaratie.
Parerea mea este sa faceti o cerere adresata parchetului prin care sa solicitati sa fie audiat ca martor politistul.Daca a vazut ceea ce s-a intamplat este utila declaratia sa.Daca parchetul va respinge cererea trebuie sa o faca motivat.Daca invoca un text de lege ne anuntati si pe noi.
Daca nu exista o interdictie legala politistul poate fi audiat.
Cat priveste ,,cine face dovada" nu stati dupa parchet.Aveti dreptul de a propune probe si de a cere administrarea lor.
Daca nu va descurcati singura incercati sa gasiti un avocat insistent care sa stie sa motiveze cererile si sa ,,forteze" parchetul sa raspunda la ele.
Problema dvs este ca nu stiu daca se merita tot deranjul fata de ceea ce veti obtine.
Asteptarile dvs poate ca sunt mai mari decat puteti obtine in realitate.V-ati gandit si la acest lucru?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva politistilor andrreyutz andrreyutz Buna ziua, M-ar interesa cum pot sa depun o plangere impotriva politistilor. daca exista vreun model anume sau vreun formular tipizat... M-au luat in ... (vezi toată discuția)
Sfat dosar penal Alecuionut Alecuionut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Marius010 Marius010 Buna ziua, Ma numesc Marius si am urmatoarea problema: in data de 6 sept. anul curent am fost cu iubita mea la mare, in constanta la niste amici, am iesit ... (vezi toată discuția)