Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu o parere in ceea ce priveste noua lege a pensiilor in vigoare din ian 2011 intrucat nu reusesc sa interpretez care ar fi varianta care l-ar avantaja cel mai bine pe tatal meu.
Dansul a implinit varsta de 60 de ani in nov 2010, are stagiul complet de cotizare de 35 de ani, si este in acelasi timp si bolnav (s-ar putea incadra la un grad de invaliditate redus).
Nu stiu ce varianta sa-l sfatuiesc sa aleaga, daca e mai convenabil pentru el sa mearga pe varainata anticipare partrtiala (unde e % aplicat la nr de luni care i-ar mai ramane pena sa implineasca 65 ani) sau varainta pensie invaliditate; nu am inteles cum se plica, ce procent de penalizare se aplica fata de standard.
Va rog mult, daca m-ati putea ajuta cu o interpretare...in plus, la anticipata partial, pensie se recalculeaza luna de luna, sau acea penalizare ramane valabila pana implineste 65 de ani?; cu noua lege, se specifica ca barbatii tb sa ajunga la varsta de 65 de ani pana in 2030; dansul, care este nascut in 14 nov 1950 la ce data s-ar putea pensiona pe varsta standard?
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri!
Multumesc mult pentru raspunsuri!
o singura intrebare mai am:...credeti ca atata timp cat s-ar incadra si la anticipata partial, Comisia de invaliditate i-ar putea refuza dosarul/ examinare negativa pe motiv ca ar putea cere anticipata partial?
Pensie anticipata
miha0980
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum as putea sa -l pensionez pe tatal meu care are varsta de 58 ani impliniti si 40 ani in campul muncii. As ... (vezi toată discuția)