avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Am vândut nu demult un apartament, am cumpărat altul şi urmează să-l transcriem. Normal ar trebui să apar şi eu ca coproprietar ca soţie, dar eu nu doresc acest lucru fiindcă apartamentul vândut a fost al socrilor.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, indiferent daca sunteti sau nu trecuta in actul translativ de proprietate.
bunul e comun, supus partajului.
ar fi trebuit mentionat in actul de cumparare provenienta banilor, sau puteti da o declaratie in care sa recunosteti ca ap achizitionat inlocuieste bunul propriu al socrilor.. aceasta declaratie va fi utila in cazul unui proces de partaj
chiar daca nu sunteti trecuta in act oricum aveti un drept de coproprietate.
In contract se poate inscrie doar numele sotului Dv. insa se va face mentiunea ca este casatorit cu Dv.In situatia partajului, puteti arata imprejurarea ca nu ati contribuit la cumpararea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament doar de unul din soti roxice roxice Buna seara! Soacra mea nu mai locuieste cu socrul meu de cativa ani, insa nu sunt divortati. Si niciunul nu doreste sa inventeze divortul. Soacra mea doreste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Instrainare mostenire JuliaM JuliaM Buna ziua, Am mostenit de la bunica mea un apartament in Romania pe care l-am vandut si vreau ca baii obtinuti sa-i folosesc in cumpararea unei proprietati ... (vezi toată discuția)