avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara

Exista un termen in care poate fi ceruta in instanta rectificarea cartii funciare?
Poate fi instanta de acord cu astfel de actiune ceruta de persoane rauvoitoare in baza unor schite cadastrale efectuate fara sa tina cont de schita cadastrala a unui imobil intabulat si inscris in cartea funciara?
cine a solicitat rectificarea cartii funciare? are calitate procesuala?
Actiunea in rectificare de carte funciara este imprescriptibila.Aceasta poate fi inaintata doar de persoane care au legitimare procesual civila activa in cauza .Admiterea unei actiuni promovate de o persoana care isi dovedeste calitatea si interesul procesual civil este legat de probele pe care le poate administra in instanta.
Rectificarea este solicitata de o persoana care are un teren agricol in spatele terenului intabulat si cu toate ca poate obtine drum de servitute de la alt vecin ( distanta catre drumul public fiind de aprox.10 m),vrea cu orice chip sa-si creeze drum de servitute pe acest teren(drumul public fiind la aprox.40 m) intocmind schita cadastrala in care pur si simplu mi-a schimbat amplasamentul terenului meu.
Actiunea in servitutea de trecere are alt regim juridic decit cea in rectificare de carte funciara. Urmeaza a se stabili in instanta daca instituirea unui drept de servitute indeplineste sau nu conditiile cerute de disp. Codului civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare litigiu in cartea funciara avas avas Buna ziua. Am cerut in instanta un drept de servitute de trecere pe proprietatea vecinului pana la drumul public.De la mine la drumul public trec pe doua ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit si probleme la intabulare trica599 trica599 Buna ziua! In anul 2002 am cumparat un teren de 800 mp reprezentand 1/2 dintr-o parcela mai mare, dreptunghiulara, de 1600 mp, in judetul Arges. In momentul ... (vezi toată discuția)