avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie nou nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie nou nascut

Daca am nascut pe 1 iulie2010 mai beneficiez de alocatie nou nascut? De la primarie pana acum mi-au spus ca nu o sa mai beneficiez de trusoul de nou nascut iar acum imi spun ca nici de aceasta alocatie nu mai beneficiez. Stie cineva daca chiar asa este?
Cel mai recent răspuns: jvictor , utilizator 22:58, 3 Septembrie 2012
am inteles. va multumesc!
Mi-ati fost de mare ajutor.
Am si eu o intrebare: daca am nascut in Italia si vreau sa iau alocatia de nou nascut in romania de ce acte am nevoie?(mentionez ca copilul e nascut recent si nu am luat bani de la primaria din Italia ca nu am rezidenta)
multumesc anticipat!
Buna ziua!
Sotia mea a nascut in urma cu 4 zile (30.08.2012). As dori sa stiu care sunt indemnizatiile de care beneficiaza, deoarece, din ceea ce am citit aici, am inteles ca unele indemnizatii se acordau in baza unor legi care este posibil sa nu mai fie valabile in acest moment.
Va multumesc.

1. - Va beneficia de alocatie de stat pentru copil, incepand cu luna septembrie, in suma de 200 lei lunar pana va implini copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
- Mergeti la primarie sa faceti cerere si sa depuneti actele necesare.

2. - Pentru a va spune si daca poate beneficia de alte drepturi (concediu de maternitate, concediu crestere copil) trebuie sa ne precizati daca mama copilului a lucrat sau nu cu contract individual de munca in cele 12 luni premergatoare nasterii sau ce statut avea in aceste 12 luni.
- Aceleasi precizari sa le faceti si pentru dvs.
Va multumesc foarte mult. legat de concediul de ingrijire a copilului/ maternitate, aceasta problema este rezolvata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie nou nascut my angel my angel Am nascut acum doua luni si as dori sa aflu daca beneficiez de alocatie pt nou nascut,precizez ca beneficiez de alocatie de stat si de indemnizatie. (vezi toată discuția)
Beneficii dupa nastere aba1011 aba1011 Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou-nascut mateimatei mateimatei Cat este alocatia pentru un nou-nascut si in cat timp se acorda? (vezi toată discuția)