avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Posibilitate pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Posibilitate pensionare anticipata

Buna Ziua,
Ma intereseaza daca cineva cu o vechime de 33 ani in munca (cotizati) dintre care 23 ani grupa II si varsta de 53 ani ( femeie) poate beneficia de pensie aticipata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:22, 2 Ianuarie 2011
Cea mai apropiata forma de pensionare in cazul de fata este la limita de varsta cu reducerea de 5 ani din varsta standard.Pentru a afla varsta standard din care se scad cei 5 ani este nevoie de luna si anul nasterii.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Perioada lucrata in grupa de munca ii ofera posibilitatea sa beneficieze de pensie pentru limita de varsta la aceeasi varsta la care ar fi putut solicita pensie anticipata partiala. Reveniti cu data nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipată ? dvd dvd Data nașterii 17.03.1964, femeie, vechime în muncă 33 de ani din care 19 ani în gr.I de muncă. Î ce an pot ieșii la pensie anticipată ? (vezi toată discuția)
Grupa a ii a de munca doinageo doinageo Sunt femeie si am 53 de ani, vechime in munca 34 de ani si 6 luni, din care 5 ani si 6 luni au fost de grupa a II a de munca. Ma vor ajuta anii de munca cu ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie dupa 36 de ani lucrati in grupa ii de munca? ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie, fara nicio problema, dupa 36 de ani de munca , lucrati in grupa a doua de munca ? In speranta ca ... (vezi toată discuția)