Vreau sa deschis o asociatie in scopul stangerii de fonduri pentru o serie de analize medicale costisitoare, pe care trebuie sai le fac baietelului meu.
Nu prea ma pricep si va cer o mana de ajutor.
Multumsesc
Poti sa stringe fonduri si pe confectia a une site cu doveziile probleme medicale, si cu raspandirea si publicitarea acestora probleme bine dovedite in televiziun, si alti mijloace. Nu cred ca asociatia cu acest scop este corect. Dar sa reusesc si prin alti mijlocii, tot cu donatiile. Doar ca nu poti sa dai atestare de donatii pentru a sa primesc beneficiile fiscale.
Puteti strange fonduri atat prin fundatie cat si prin asociatie daca o infiintati cu acest scop...doar ca in cazul infiintarii unei fundatii aveti nevoie de patrimoniu in valoare de 100 de salarii minime sau de un imobil si nu cred ca aveti atitia bani din moment ce vreti sa strangeti bani.
Dar eu as avea alta varianta: de ce nu incercati sa apelati la asociatii si fundatii deja infiintate pentru ajutor?
Patrimoniu fundatie
haribu
\"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)