avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura (cat mai) generala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura (cat mai) generala

Buna, am o intrebare mai ciudata despre un tip de contract/intelegere/act prin care o persoana poate da unei alte persoane dreptul de a actiona in numele sau, de a incasa sume de bani, de a intra in posesia unei mosteniri si in general de a proceda dupa bunul plac cu averea actuala sau viitoare a primei persoane. Ma gandisem la o procura cu termeni foarte generali, dar nu sunt foarte sigur de limitarile ei in Romania. De exemplu, este legala o procura care sa dea dreptul reprezentantului sa intre in proprietatea averii actuale sau dobandite in viitor a reprezentatului (eventual printr-o donatie catre el insusi)?

Daca procura nu este calea, exista vreo alta varianta de a iti da/ceda toata averea actuala si viitoare pe mana unei alte persoane? De exemplu, daca persoana respectiva iti devine tutore legal, sau daca se realizeaza un contrat pre-nuptial? Esential este ca totul sa fie bazat pe formalitati incheiate in prezent, astfel incat sa nu fie necesara implicarea sau consimtamantul donatorului pentru fiecare donatie. Orice solutie, oricat de traznita, dar legala, este binevenita :-) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:14, 3 Ianuarie 2011
Tot imputernicirea ramine principalul si modul legal, intrucit pentru succesiunile nedewschise inca nu se poate face nici o intelegere iar celelalte forme de donatii deghizate preupun ,in caz de nerecunostere dovada simulatiei care intre parti presupune un contrainscris care sa oglindeasca situatia reala
Multumesc pentru raspuns!
buna ziua.
sa va dea o procura in vederea dezbaterii succesiunii.
ulterior dupa dezbaterea succesiunii mai puteti da o procura in vederea administrarii, conservarii si chiar a instrainarii bunurilor din succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cota-parte imobil intre soti popo_acas popo_acas buna ziua, Imobilul este pe regim de bun propiu si vreau sa cumpar 50% tot pe regim de bun propiu . Am studiat si nu sint lamurit daca este/nu este voie ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)