avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul Muncii sau probleme intre angajat si angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul Muncii sau probleme intre angajat si angajator

Angajatorul sustine faptul ca pe perioada concediului medical, contractul de munca este suspendat si in consecinta mi se diminueaza numarul de zile de concediu de odihna cu zilele de concediu de odihna care mi s-ar fi cuvenit pentru perioada cat am fost bolnav. Pentru sustinerea punctului de vedere invoca urmatoarele articole, primul din Contractul Colectiv de Munca, iar al doilea din cel individual:
1. Durata concediului de odihnă este corespunzătoare activităţii salariale desfăşurate timp de un an calendaristic. Ca urmare, în primul an de activitate salarială durata concediului prevăzut mai sus se va acorda proporţional cu numărul lunilor de la data angajării până la sfârşitul anului respectiv.
2. Durata concediului anual de odihnă este de ……………. zile lucrătoare, în raport cu durata muncii (normă întreagă, fracţiune de normă).
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 12:01, 3 Ianuarie 2011
Angajatorul de data asta are dreptate, concediul medical suspenda CIM.
Concediul de odihna se socoteste la nr. de zile in care contractul de munca a avut efecte, adica pentru atata timp cat ati muncit.
Codul muncii, inca in vigoare, spune:

Art. 50. - Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...

Art. 140. -
...
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Silaghi Daniela Silaghi Daniela La concediu de risc maternal este adevarat ca se diminueaza numarul zilelor de concediu de odihna? Va multumesc (vezi toată discuția)
Reducere co cu concediu medical? smeagull smeagull Buna ziua, Care este parerea dvs.: e ste legal ca durata concediului de odihna ce se acorda intr-un an sa se dimunueze proportional cu perioada de ... (vezi toată discuția)
Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)