avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tranzactie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tranzactie imobil

Buna ziua,
v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
am contract pe numele meu pe o garsoniera aflata in stare bruta (fara usi, fara geamuri) de cand s-a construit blocul si as dori sa o trec in proprietatea unuia din parintii mei sau la a2 parintii, cu costuri cat mai mici. Care ar fi aceasta modalitate:vanzare, donatie, etc.? Care sunt pasii pe care sa-i urmez!Si cat ar costa aproximativ toata treaba?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters152787 , utilizator 15:28, 21 Martie 2016
În primul rând trebuie să fie întabulată în cartea funciară acea garsonieră. Dacă e întabulată mergeţi cu actele de proprietate şi un certificat de atestare fiscală la un birou notarial. Doar aşa veţi afla ce costuri implică donaţia sau vânzarea. Dacă eraţi căsătorit la momentul dobândirii garsonierei va trebui ca şi soţia dumneavoastră să semneze actul, indiferent de forma lui.
Multumesc foarte mult, chiar daca va raspund acum mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminare clauză contract proprietate. Andrei_1989 Andrei_1989 Bună seara! Soția are o garsonieră pe numele ei, iar în contract există acea clauză numită uzufruct viager (părinții). Se vrea eliminarea ... (vezi toată discuția)
Ct costa si ce acte trebuie pt o donatie ? apollo apollo Cat costa si ce acte trebuie pt o donarea unei case de la parintii pt rude gr I (fiica + ginere) ? Se poate face aceasta operatiune in perioada sarbatorilor ... (vezi toată discuția)
Copropietar Sileni Sileni Buna ziua ,mama mea are o garsoniera si vrea sa ma treaca in contractul de vanzare cumparare,,cum se procdeaza si under se trebuii sa mergem,si cat se costa ... (vezi toată discuția)