avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copropietar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copropietar

Buna ziua ,mama mea are o garsoniera si vrea sa ma treaca in contractul de vanzare cumparare,,cum se procdeaza si under se trebuii sa mergem,si cat se costa aceasta operatiune?
daca vreti sa deveniti coproprietar, mama trebuie sa va vanda sau sa va doneze o cota, operatiunea se incheie la notar si se taxeaza in functie de valoarea garsonierei.

Ce acte trebuie pentru donare imobil,jumate din imobil pentru a devenit copropietar

gi-jane2 a scris:

daca vreti sa deveniti coproprietar, mama trebuie sa va vanda sau sa va doneze o cota, operatiunea se incheie la notar si se taxeaza in functie de valoarea garsonierei.



Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
Sileni, utilizator
Buna ziua,

Va fi perfectat, pe cale notariala,un act de donatie sau un act de vanzare-cumparare.


Ambele acte se incheie in forma autentica, notariala.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți nevoie de:
- buletin;
- act de proprietate ;
- certificat fiscal;
- documentație cadastrala ;
- extras de carte funciara;
- adeverința eliberata de asociația de proprietari pt a dovedi faptul ca plățile sunt la zi.
Mergeți la un notar public pt a va spune care sunt costurile,pt a verifica actele dvs și pt a va spune daca este nevoie de acte suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Donatie din partea tatalui alinam2000 alinam2000 Buna ziua. Am o dilema si sper sa ma ajute cineva sa gasesc un raspuns. Tatal meu urmeaza sa cumpere o garsoniera. O data cumparata fratele meu (unicul) si ... (vezi toată discuția)
Donatie - trebuie facut cadastrul? nedelea floris nedelea floris buna ziua,as avea si eu o intrebare mama mea are o garsoniera si ar dori sa mi-o doneze mie,as vrea sa stiu daca trebuie sa mai faca cadastru'?ea are doar act ... (vezi toată discuția)