avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu mai este ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu mai este ITM?

am sunat azi pentru o problema la ITM si mi-a zis ca de la data de 01.01.2011 nu se mai duc decizii de incetare sau orice modificare la contract la ITM.Cum facem?Cum trimitem aceste modificari la contracte?Doar prin intermediul revisalului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 8 Ianuarie 2011
Itm-ul cand vine vorba de salarii nu controleaza decat respectarea incadrarii legale a salariilor conform studiilor cerute de postul pe care este incadrat un angajat (sa nu fie sub minimul legal) si respectarea obligatiilor contractuale privind salariile si beneficiile inscrise in contract.
Deasemenea el controleaza daca se fac stopajele la sursa si plata contributiilor dar nu si verifica corectitudinea cifrelor , acestea din urma fiind de competenta organelor fiscale si au obligatia de a-i instiinta daca se observa nereguli fara a aplica nici un fel de sanctiune privind corectitudinea sumelor.

Cu privire la actele de modificare , incetare , suspendare puteti obtine cateva informatii din comunicatul urmator [ link extern ] .
Pentru actele aditionale cu privire la modificarea duratei muncii de la 2 ore la 4-6 (timp partial-timp partial) se va trece la observatii felul modificarii pentru a se evidentia in clar.
Actele aditionale de modificare a salariului se vor intocmi la angajator incontinuare dar nu se mai vizeaza de catre ITM si atat in rest procedura este aceeasi si au aceeasi valoare respectiv trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii legale doar ca acum angajatorul isi asuma toata raspunderea juridica de unul singur.Ulterior cand va aparea si noua versiune de revisal care sa cuprinda si informatiile salariale respectiv modificari salariale se vor transmite si acestea online.
Nu am reusit insa sa aflu daca prin scoaterea cartilor de munca , si scoaterea adeverintelor de vechime de sub certificarea lor prin viza ITM va mai trebuii totusi sa eliberam o adeverinta de vechime vizata doar de angajator.???
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters184802, utilizator
Silviu_P a scris:

....
Nu am reusit insa sa aflu daca prin scoaterea cartilor de munca , si scoaterea adeverintelor de vechime de sub certificarea lor prin viza ITM va mai trebuii totusi sa eliberam o adeverinta de vechime vizata doar de angajator.???

Obligatia aceasta este prevazuta de art.34 alin.5 din Codul Muncii ....
freeelis a scris:

Silviu_P a scris:

....

Obligatia aceasta este prevazuta de art.34 alin.5 din Codul Muncii ....

daca nu se va modifica si acest articol odata modificarile codului muncii anuntate si dezbatute intensiv. Deasemenea in caz contrar ramane de vazut cum o sa trebuiasca sa arate acestea pt ca ne obisnuisera deja sa le tot schimbe iar acum daca nu se mai vizeaza nici acestea de catre itm dupa cum se pare (nu au specificat nimic in clar dar asa am inteles de la inspectorii deacolo) sigur o sa modifice iar ceva la tipizatul adeverintei
Aceste text de lege nu intra in vizorul acelor modificari preconizate la Codul Muncii ... de altfel , mai exista si art.7 alin.3 din HG nr.161/2006 care dispune ca :
La solicitarea scrisa a salariatului, angajatorul este obligat sa ii elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente in dosarul personal, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal AnnaM AnnaM Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului? Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format ... (vezi toată discuția)
Evidenta angajati itm ionelbarus ionelbarus Sunt angajata la o firma de circa 1,6 ani. In primul an am fost angajat cu jumatate de norma( 4 ore)iar de la 01.01.2011 mi s-a spus ca am fost trecut la 8 ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salariati si contracte de munca depuse in format electronic din 2011 consela consela am o intrebare: incepand cu ianuarie 2011 contractele de munca si statele de plata vor fi depuse in format electronic? sub ce forma pe email ,cd ,sau ... (vezi toată discuția)