avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de toxicitate - ce e cu avizele astea ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de toxicitate - ce e cu avizele astea ?!

Buna ziua,

Conform Legii 330/2009, sporul de computer (conditii vatamatoare de lucru) este acordat bugetarilor dupa obtinerea unor avize de la Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii. Am cautat pe siturile acestor ministere, nu am gasit nic care sa ma indrume in vederea obtinerii acestopr avize.

In cazul specific despre care vorbesc, este vorba despre post de inginer de sistem - informatician, ceea ce cred ca nu necesita comentarii daca un asemenea spor de computer ar fi acordat cuiva care lucreaza sau nu cu computere, in regim de 8 ore pe zi.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. care este algoritmul de obtinere a acestor avize.
2. in cazul meu, cine anume trebuie sa initieze aceasta avizare (asa absurda cum e) - angajatorul (scoala), ordonatorul de credite (primaria) sau angajatul ?
3. in ce ar putea consta aceste avize - vine o comisie la scoala ca sa vada ca exista zeci de computere pe care se lucreaza zi de zi, se reuneste Marea Adunare Nationala ca sa dezbata gradul de toxicitate a muncii la calculator samd ?
4. Cine plateste aceasta avizare ?
5. In cazul in care avizul este dat, acesta se poate plati retroactiv pentru perioada cand nu am primit acest spor ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 18:08, 3 Ianuarie 2011
Adresativa Inspectoratului teritorial al muncii , care va va pune la dispozitie procedura legala actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de computer suspendat de partid ?! noiklosa noiklosa Buna ziua din nou, Precum mentionam si inainte, sunt inginer de sistem, lucrez (si) in invatamant cu doua jumatati de norma la doua scoli, sustinand ... (vezi toată discuția)
Spor toxicitate post arhivar alina22sysy alina22sysy Buna ziua! As dori o informatie.Sunt arhivara intr-o institutie de stat,am facut referat ptr a-mi se acorda acest spor de toxicitate insa mi sa cerut articolul ... (vezi toată discuția)
Definitie termen din legea 137/2000: categorie sociala noiklosa noiklosa In L 137/2000 se aminteste de termenul [b]CATEGORIE SOCIALA[/b]. Intrebarea mea este cum cad de acord partile participante la un proces - avovatii, ... (vezi toată discuția)