Conform Legii 330/2009, sporul de computer (conditii vatamatoare de lucru) este acordat bugetarilor dupa obtinerea unor avize de la Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii. Am cautat pe siturile acestor ministere, nu am gasit nic care sa ma indrume in vederea obtinerii acestopr avize.
In cazul specific despre care vorbesc, este vorba despre post de inginer de sistem - informatician, ceea ce cred ca nu necesita comentarii daca un asemenea spor de computer ar fi acordat cuiva care lucreaza sau nu cu computere, in regim de 8 ore pe zi.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. care este algoritmul de obtinere a acestor avize.
2. in cazul meu, cine anume trebuie sa initieze aceasta avizare (asa absurda cum e) - angajatorul (scoala), ordonatorul de credite (primaria) sau angajatul ?
3. in ce ar putea consta aceste avize - vine o comisie la scoala ca sa vada ca exista zeci de computere pe care se lucreaza zi de zi, se reuneste Marea Adunare Nationala ca sa dezbata gradul de toxicitate a muncii la calculator samd ?
4. Cine plateste aceasta avizare ?
5. In cazul in care avizul este dat, acesta se poate plati retroactiv pentru perioada cand nu am primit acest spor ?