avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis a unui autovehicul si alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis a unui autovehicul si alcoolemie

Buna ziua.

Am trei probleme:

1. In 2009 am condus un autovehicul fara a detine permis de conducere, cand am fost oprit in trafic de catre politia rutiera.
2. In 2010 am condus un autovehicul fara a detine permis de conducere, avand alcoolemie ridicata (1.8), cand am produs un accident minor (am intrat cu masina intr-o poarta). Nu exista raniti ori victime, doar pagube materiale la masina.

Dupa accident mi s-a deschis dosar penal, s-a facut concurs de infractiuni pt cele doua conduceri fara permis.

Am avocat angajat, dar sunt curios pe practica judiciara, ce sanse am sa primesc condamnare cu suspendare?

Alte probleme nu am avut cu legea niciodata.

P.S.: Stiu ca sunt un mare bou, cred ca am realizat acest lucru, astept cateva pareri nu critica. Multumesc
chiar am un dosar asemanator (tot recidiva, si tot cu alcool + lipsa permis) judecatoria a dat 2 ani cu executare. Sper ca in apel sa pot reduce pedeapsa sau chiar sa il scot cu suspendare. depinde foarte mult de avocat si de cum va prezinta in fata instantei astfel incit sa o convinga ca executarea pedepsei nu este necesara.

dar avind in vedere recidiva, va fi destul de greu.
Este posibila si o condamnare cu suspendare daca din probele administrate ai circumstante atenuante.Depinde foarte mult de completul de judecata dardar si de natura accidentului pe care l-ati comis. Nu mai faceti astfel de fapte ca e pacat.Ganditi-va daca din accident rezultau victime ca nu mai aveati nicio scapare.
In principiu,fiind vorba despre o stare de recidiva si de concurs de infractiuni,de o anumita"apetenta"(imi pare rau !)pentru conducere fara permis,este posibil ca pedeapsa care va va fi aplicata sa fie cu executare prin detentie.
Recomandabila este angajarea unui avocat iscusit pentru a mai micsora din consecintele juridice ale infractiunilor comise.
nu e recidiva ci un simplu concurs de infractiuni.
importanta e atitudinea dvs fata de cele ce s-au intamplat si cu ajutorul legii 202/2010 aveti sanse sa scapati usor.
succes
Multumesc frumos tuturor celor care mi-au raspuns la intrebare. Toate cele bune si un an nou plin de impliniri si satisfactii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Recidiva gap-adi gap-adi in 2005 am avut o condamnare cu suspendare de 2 ani in 2008 am avut un accident auto fara victime dar cu alcool peste limita admisa (vezi toată discuția)
Conducere fara permis elly8831 elly8831 Un prieten a condus o masina fara permis si cu numerele provizorii expirate,dar acesta este recidivist,s-a eliberat in 2014 dupa o pedeapsa de 4 ani,din care a ... (vezi toată discuția)