avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comanda depusa pe un site cu comert on line, neonorata ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comanda depusa pe un site cu comert on line, neonorata cu motivul - greseala de soft

As dori sa clarific o situatie, jenanta pentru firma, jenanta si pentru cumparator, dar face parte din riscurile afacerii. Am depus o camanda pentru achizitionarea de produse, mi s-a trimis mesajul de confirmare pe e-mail, dar, conform practicii uzuale ale firmelor de resort, am primnit un telefon prin care se mi comunica faptul ca pretul afisat pe site pentru produsul respectiv, pret la care s-a facut si confirmarea valorii pachetului, cu numar de comanda cu tot, a fost afisat eronat de softul firmei si ca de fapt, conform unui document - termeni si garantii - nu sunt obligati sa-mi onoreze comanda. Mentionez ca nu am am facut plata prin card, ci am ales plata la primirea produsului. Doresc doar niste explicatii juridice. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 22:36, 3 Ianuarie 2011
Aveti toate explicatiile necesare aici:
[ link extern ]

Exista o singura exceptie de la regula generala ca vanzatorul trebuie sa livreze produsul la pretul afisat: atunci cand pretul era derizoriu.

Daca mentin un produs neonorabil pe site, cred ca pot fi sanctionati contraventional pentru publicitate inselatoare, amenda de la 3.000 la 30.000 de lei. Legea este 158 /2008 [ link extern ]

Nu cred ca ANPC are competenta in acest caz, dar puteti incerca.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
faceti reclamatie la OPC si la concurenta neloiala si nu se va mai intampla asa ceva SIGUUUR, dar daca nimeni nu sesizeaza modul ilegal prin care isi fac reclama publica mincinoasa sau cum mentin niste preturi artificial fara sesizare nimeni nu va schimba nimic, nu au nici un interes sa faca de la sine ceva daca totii accepta acest DEFECT public.NOROC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea livrarii comenzii Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu o problema juridica si nu prea stiu care ar fi solutia... Am comandat de pe un site anumite produse care erau la preturi mai mici fata de ... (vezi toată discuția)
Pret derizoriu pe magazin online - trebuie onorat? bolenici bolenici Un cumparator a comandat un produs de valoare reala 2000 RON, la pretul de 1 RON afisat din greseala pe un magazin online. A comandat 40 de produse x 1 RON, ... (vezi toată discuția)
Probleme pret la o comanda pe magazin online IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Lucrez la o firma care are un magazin online si la care a inceput ieri campania de black friday care cuprinde reduceri intre 5-35%, facute de ... (vezi toată discuția)