avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salll - daca am platit impozitul pentru imobil e ca si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salll - daca am platit impozitul pentru imobil e ca si al meu?

buna...as vrea sa stiu si eu daca am platit eu taxa la casa timp de 17 ani....si eu nu am acte pe casa....din urma unor zvonurii am auzit ca daca am platit maxim 15 ani taxa la casa casa este ca si a mea...este adevarat?pot sa fac acte? va rog contactati`ma la id meu. flory_just24=D>:D
Daca dvs sunteti cea care figureaza la rol, chitantele sunt emise pe numele dvs, ar fi sanse ca peste vreo 13 ani, cand se va fi implinit termenul de 30 de ani pentru prescriptia achizitiva, sa formulati o actiune in constatarea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii de lunga durata.
Daca la rolul fiscal figureaza persoana de la care ati dobandit imobilul, iar chitantele sunt pe numele aceleia sau pe numele dvs, dar in numele si pentru acea persoana, atunci dvs aveti calitatea de detentor precar, ati posedat bunul in numele si pentru alta persoana, iar in aceasta calitate nu puteti uzucapa, nu vi se poate recunoste dreptul de proprietate.
In vederea dobandirii dreptului de proprietate , dat fiind faptul ca nu exista niciun just titlu in temeiul careia exercitati posesia asupra bunului imobil, dupa scurgerea a inca 17 ani , va trebui sa sesizati judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil, pentru a constata prescriptia achizitiva.

Indiferent de persoana care figureaza in istoricul de rol fiscal, cata vreme sunt intrunite conditiile prevazute de lege de art. 1847 din Codul civil, in sensul posesiei continue, publice , neintrerupte, sub nume de proprietar , nu va exista niciun impediment pentru constatarea uzucapiunii.
(care reprezinta un mijloc originar de dobandire a dreptului de proprietate, o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care a ramas in pasivitate, in ceea ce priveste bunurile ce alcatuiesc patrimoniul sau).

Succes.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters344547 ContSters344547 Buna! Un vecin invoca uzucapiunea de 30 ani pt o fasie teren din spatele casei mele.Eu am proces de granituire cu acesta si revendicarea acelei fasii. ... (vezi toată discuția)
In situatia descrisa poate fi invocata uzucapiunea mica? teodosie113 teodosie113 Pentru a folosi uzucapiunea mica 10-20 ani trebuiesc indeplinite cumulativ toate cerintele de buna credinta , justitlu si daca este necesar sa cunosc numele ... (vezi toată discuția)