avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare punct de lucru in cazul sucursalelor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare punct de lucru in cazul sucursalelor

ART. 43
(1) Sucursalele sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor comerciale şi se înregistrează, înainte de începerea activităţii lor, în registrul comerţului din judeţul în care vor funcţiona.
(2) Dacă sucursala este deschisă într-o localitate din acelaşi judeţ sau în aceeaşi localitate cu societatea, ea se va inregistra în acelaşi registru al comerţului, însă distinct, ca înregistrare separată.
(3) Celelalte sedii secundare - agenţii, puncte de lucru sau alte asemenea sedii - sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor comerciale şi se menţionează numai în cadrul înmatriculării societăţii în registrul comerţului de la sediul principal.
(4) Nu se pot infiinta sedii secundare sub denumirea de filiala.
Articolul de mai sus este extras din Lg.31/1990 si as avea nevoie de parerea voastra in legatura cu interpretarea alin (3) deoarece am sunat la registrul comertului de la judet si apoi la cel de la Bucuresti si am primit raspunsuri contrare . Cei de la Bucuresti mi-au spus ca punctele de lucru se inregistreaza la sediul firmei mama dar ca oricum problema este controversata. Cei de la judet mi-au raspuns ca punctele de lucru se inregistreaza la Registrul comertului in raza caruia isi desfasoara activitatea sucursala .Este adevarat ca alin (3) nu face nici o distinctie intre punctele de lucru infiintate de firma mama si cele care isi desfasoara activitatea in cadrul sucursalelor si , pe de alta parte , este lipsit de logica ca sucursala ,desi este entitate lipsite de personalitate juridica , sa se inregistreze la registrul comertului din judetul in care isi desfasoara activitatea iar punctele de lucru ale sucursalei sa se inregistreze la Registrul comertului de la sediul firmei mama . Cred ca , desi pare clar , acest alineat lasa loc de interpretari . Voi ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: ioanatosa , utilizator 18:38, 28 Octombrie 2011
mediaserv a scris:

Doamna Av. Lisievici nu a menţionat ca punctul de lucru se înfiinţează de Director, nu vad rostul citării.
Dorinv se referea la faptul ca societatea este reprezentată de directorul general (ceea ce este posibil). In acest topic sunt de fapt doua subiecte (se mai intampla).

Nu inteleg precizarea dumneavoastra.
Va rog sa dtaliati.
Nici eu nu inteleg ce nu intelegeti! Intre ceea ce ati citat si ceea ce ati raspuns nu exista legatura.
PRECIZARE.
Un punct de lucru se deschide in baza unei hot. A.G.A., emisa de societatea mama in consecinta el se inregistreaza la sediul social al acesteia.
Sucursala neavand personalitate juridica nu poate avea puncte de lucru.
SIMPLU.
florinturlete a scris:

mediaserv a scris:

Doamna Av. Lisievici nu a menţionat ca punctul de lucru se înfiinţează de Director, nu vad rostul citării.
Dorinv se referea la faptul ca societatea este reprezentată de directorul general (ceea ce este posibil). In acest topic sunt de fapt doua subiecte (se mai intampla).

Nu inteleg precizarea dumneavoastra.
Va rog sa dtaliati.

Se pare ca v-a raspuns dna. Lisievici.
Este adevarat ca sucursala nu are personalitate juridica insa acest fapt nu impiedica inregistrarea ei la Of . Reg .Com in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea . Care este ratiunea practica pentru inregistrarea punctelor de lucru la Reg. com. de la firma mama ? Trebuie sa fi de acord ca legea este ambigua si ca lipsa personalitatii juridice si Hot. A.G.A. nu au de ce sa impiedice inregistrarea la Reg. Com. de la Sucursala . Eu cred ca este mai logic si mai practic asa .
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
Emil Lasconi, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Firma straina - filiala sau sucursala Titus1960 Titus1960 Buna ziua. Ofirma straina din comunitatea europeana, poate avea activitate in Romania ca o sucursala si in alte tari din comunitatea europeana dar acestea ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale in romania de catre o firma din ue Liviu Piora Liviu Piora Bna ziua, Intre actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale se cer documentele contabile ale firmei din UE. Documentele contabile=bilantul anual ... (vezi toată discuția)