Cheltuielile cu judecata locatarilor restantieri se repartizeaza tuturor locatarilor pe cota parte sau numai celor care sunt dati in judecata . Multumesc.
Cheltuielile de judecata se solicita chiar in continutul cererii de chemare in judecat. In cerere se solicita obligarea restantierului la plata restantelor in suma de xx lei, a penalizarilor de yy lei si a cheltuielilor de judecata ocazionate de proces.
Sigur ca atunci cand se deschide actiune, avocatul angajat trebuie platit. Suma aceasta se consemneaza in evidentele asociatie si pe listele de plata distinct pe numele restantierului. Acesta suma devine obligatie de plata in urma hotararii judecatoresti.
@adriantot
Teoretic, aceste cheltuieli se pot consemna pe listele de plata in dreptul restantierului. Insa acesta este dat in judecata tocmai pentru ca nu-si plateste obligatiile, deci de regula nu le va plati nici pe acestea( cel putin pana la decizia definitiva a instantei). Iar daca procesul este de lunga durata aceste vor trebui suportate de asociatie, deci de toti proprietarii.
In cele din urma instanta va decide daca si in ce quantum se vor plati aceste chetuieli de catre restantier si aceste sume vor fi recuperate. Practic acest lucru se poate intampla chiar si dupa 2,3 ani. Deci cum am spus, pana atunci, aceste cheluieli vor trebui sa fie suportate de toti proprietarii.
Banii se pot lua din fondul de reparatii, de penalizari, de rulment .... si apoi la recuperare se pun la loc de unde au fost scosi, dar cred ca utilizatorul intreba despre problema repartizarii in final.
Pai la final totul este clar, judecatorul decide prin decizie irevocabila ca paratii(adica restantierii dati in judecata) sa plateasca si cheltuielile de judecata. Credeam ca este clar acest lucru.