avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea cheltuielilor de judecata cu restantierii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea cheltuielilor de judecata cu restantierii

Cheltuielile cu judecata locatarilor restantieri se repartizeaza tuturor locatarilor pe cota parte sau numai celor care sunt dati in judecata . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreiadmin , utilizator 01:36, 12 Ianuarie 2011
@carol_lorac
Gresiti.
Un proces se poate pierde din multiple cauze chiar daca asociatia poate sa aiba dreptate. Desemenea decizia deschiderii unui proces poate fi luata si prin votul proprietarilor in adunarea generala. Sunt multe situatii. Dar oricare ar fi, cheltuielile nu au cum sa fie suportate individual.

E ca si cum administratorul unei societati comerciale ar decide sa dea in judecata alta societate comerciala pentru neplata unor facturi. Si pierde pe viciu de procedura. Unde ati mai pomenit ca sa plateasca personal administratorul. Hai domle fi serios.

... in situatia in care exista o prevedere a adunarii generale cu privire la penalizari, vinovata de pierderea procesului nu este asociatia (care si-a facut datoria prin impunerea penalitatilor), ci presedintele, comitetul executiv si/sau administratorul, cei care nu au pus in aplicare acele prevederi impuse in adunarea generala
in alta ordine de idei, de ce ar fi vinovata asociatia (ca persoana juridica) pentru incalcari ale legii de catre conducerea acesteia, fapt sanctionat de tribunal prin pierderea procesului ?

Pentru ca asa e normal. Asociatia e partea care a initiat procesul, ea a pierdut. Pe banii ei. Presedintele e "reprezentatul" asociatiei, actioneaza in numele ei.
Iar daca va referiti la o prevedere a adunarii generala sau in actul constitutiv ca responsabilii pentru astfel de cheltuieli sa fie persoanele de conducere(presedinte, cenzor), o astfel de prevedere e abuziva.
eu nu inteleg cum poate sa piarda asociatia procesul...in sensul ca oricum restanta efectiva trebuie achitata de restantier,ma gandesc,adica ceea ce a consumat si nu a platit.Cat despre penalitati....acestea nu cred ca se pot pierde nici ele,cel mult recalcula...de un expert contabil numit de instanta daca ele sunt contestate de datornic,eventual.dar f important e ca restanta se recupereaza,asta nu cred ca se poate pierde...NU?????????#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Actionare in instanta restantieri Bogdan212 Bogdan212 Buna ziua , Am si eu o nelamuirire . un urma ultimei sedinte de proprietari s-a hotarat actionarea in judecata a unui restantier din bloc . Avand cea mai ... (vezi toată discuția)
repartizare în lista de plata lunarã onorariu avocat cioarec carmen cioarec carmen Cum se repartizează în lista de plată sau din ce fonduri se suportă cheltuielile cu onorariu avocat la o asociaţie de proprietari ? (vezi toată discuția)