avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... renuntarea la plangeri intr-un caz penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

renuntarea la plangeri intr-un caz penal

Buna,
as avea neboie de ajutor in cazul unei citari de prezentare la tribunal in urma unei declaratii intr-un caz de infractiuni pe internet . ideea e ca tot cazul a fost contruit pe plangerea mea si sunt chemata ca martor, doar ca nu am timp s amerg si s-a emis un mandat de aducere pe numele meu. exista vreo varianta de renuntare la plangere daca nu s-a produs nici un prejudiciu direct mie? si daca da, se poate recurge la aceasta varianta in acest moment de judecare a cazului? astept un raspuns cat mai promt. va multumesc foarte mult pentru orice fel de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:57, 5 Ianuarie 2011
Mergeti ininstanta,depuneti marturie,aratatnd adevarul in legatura cu imprejurarile sau faptele cunoscute pentru a nu se lua impotriva dvs simmasura amendarii.
Dupa audiere,probabil ca nu veti mai fi citata.
nu mi-ar fi greu sa ma prezint la tribunal daca ar fi in localitatea de resedinta. problema mea cea mai amre este ca trebuie sa ma rpezint dis de dimineata la galati - un drum de 4 ore si in afara de asta nu exista nici un tren/ microbuz samd care sa plece mai devreme de ora 8 din bucuresti. sa zicem ca asta se rezolva, problema e ca nu mai stiu ce am scris in declaratie si ca sincer avand in vedere ca vorbim despre moldoveni care lucreaza aproape de granita cu ucraina mi-e frica de integritatea mea dupa vizita la tribunal. nu e vorba daca o sa mai fiu citata sau nu, e vorba ca sunt singurul martor care sustine acest caz...cam asa lucreaza legile si politia romana care face greve si imi fac mie probleme in loc sa ma ajute.... va multumesc pentru ajutor si recomandari.
Formulati o cerere catre instanta si artati situatia.
Solicitati acordarea unui nou termen ,lacare urmeaza sa fiti citata.

Puteti sa aratati instantei si temerile dvs,motiv pentru care solicitati ca instanta sa dispuna audierea dvs in sedinta nepublica.

Oricum daca se va starui in audierea dvs si nu va veti prezenta se va lua masura aducerii dvs cu mandat de aducere,insotit de politist sau jandarm si amendarea dvs pentru neprezentare cu rea credinta,desi ati fost legal citata
am facut deja acest lucru si am trimis prin fax cererea insotita de o copie a buletinului, doar ca raportul de la fax imi tot dadea eroare ca nu raspunde nimeni la fax. s-a emis deja mandat de aducere pe numele meu, azi ma vor contacta domnii polististi "insarcinati" cu aducerea. se pare ca un caz intreg este construit pe declaratia mea, care oricum este 100% dictare si ma gasesc si in situatia in care pot fi acuzata de declaratie mincinoasa....va multumesc pentru ajutor.
Daca ati declarat si veti declara adevarul si in instanta nu exista o astfel de posibilitate.
Daca la cercetari nu ati aratat adevarul,este o alta problema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt portofel mariana04 mariana04 buna, sorei mele i-a furat portofelul in tramvai.Politia se afla in tramvai si l-au prins pe infractor.ea a dat declaratie ca persoana vatamata si eu ca ... (vezi toată discuția)
Martor/suspect aflat in alta localitate. posibilitatea de a cere audierea in localitatea de domiciliu vasi2007 vasi2007 Buna ziua, Martorul/suspectul intr-un dosar de cercetare penala citat a se prezenta pentru audieri la un post de politie aflat la 25-30 km distanta ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere parte vatamata pt audiere ca si martor MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Sunt parte intr un proces penal, fiind invinuit. Avand in vedere ca partea vatamata nu s a constituit parte civila in dosar am cerut audierea lui ... (vezi toată discuția)