La un proces cu un vecin, asupra unui spatiu comun de pe palier, care in legea locuintei, decretul 256/1984, figura ca uscatorie, expertul a scris ca este luminator, desi proiectul blocului specifica ca acest bloc este construit si respecta in totalitate destinatia spatiilor prevazute in lege. Acest decret, care a fost inlocuit cu legea locuintei115, prevedea ca in fiecare bloc trebuie sa existe, uscatorii, spatii pentru colectarea gunoaielor, casa scarii, casa liftului. In blocul nostru sunt aceste uscatorii si spatii pentru gunoi (gheu) pe fiecare palier. Expertul a tinut cu vecinul meu, care in baza unei adeverinte, cum ca e luminator, ceea ce nu era prevazut in lege, a scris si in expertiza la fel. Memoriul de arhitectura, dar si proiectul blocului, spune ca blocul respecta intocmai destinatiile prevazute de lege adica in Decretul 256, legea locuintei in vigoare la data la care am cumparat apartamentul. Nici judecatorul nu a tinut cont de lege ci de expertiza, si de adeverinta care e data impotriva a ceea ce scrie in lege.
Mai mult, desi am facut plangere penala, expertului, pentru fals, desi acesta a spus in declaratii ca, da, nu scria in proiect ca e luminator, dar asa a considerat el, procurorii nu au dispus o alta expertiza, ca sa vada daca s-a incalcat legea.
Mai mult, desi am facut o expertiza extrajudiciara, si am depus-o la instanta, instanta nu a luat-o in seama, si m-a pus tot pe mine sa platesc cheltuieli de judecata. Oare asta nu e abuz de drept? Oare Instanta care nu a tinut cont de legea locuintei si de proiect ci doar de adeverinta si de expertiza facuta in baza aceleiasi adeverinte nu a facut un abuz de drept? Hotararea a ramas definitiva si irevocabila. In tara nu mai pot sa fac nimic.
Intrebarea este: Trebuia sau nu sa ceara procurorul o alta expertiza, pentru a vedea ce trebuia sa fie in proiect, in dosarul penal? Si daca trebuia si nu a facut nimic, ci l-a acoperit pe expert, ce trebuie sa fac, sa merg la CEDO?
Din cauza acelui expert nu ma pot folosi de spatiu, pentru ca a spus ca e luminator, nu pot sa pun o bicicleta sau sa usuc rufe si nu mi-au dat nici cheltuielile de judecata in totalitate, desi decretul 256 nu prevede niciun fel de luminator.
Practic instantele au luat in seama o adeverinta si o expertiza facuta cu trimitere tot la aceiasi adeverinta si nu a tinut cont de lege. Ce este mai tare: o lege si proiectul blocului, care face trimitere la lege sau o adeverinta si o expertiza facuta fara sa tina cont de nimic altceva decat de aceiasi adeverinta si de faptul ca asa a considerat expertul?
Cu stima si profund respect pentru sfat, Gioni Popa.
Cel mai recent răspuns:
ContSters41941 , utilizator
19:24, 4 Ianuarie 2011