tudorvaleriu a scris:
1. Se poate incheia CIM si incepand cu luna decembrie 2010 dar asta numai cu acordul angajatorului care trebuie sa plateasca niste amenzi contraventionale la ITM.
2. Angajatorul sa vorbeasca la ITM sa-l invete cum sa procedeze si sa scape mai ieftin
"Incepand cu 1 ianuarie 2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de munca actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca. Aceste urmeaza a fi inregistrate in format electronic in registrul general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare."
In acest sens daca angajatorul imi incheie CIM retroactiv( cu luna decembrie) se mai adreseaza ITM? Am citit ca: "la ITM se vor depune doar dovezile achitarii platii contributiilor lunare(respectiv pana la 25 ian 2011 pt luna decembrie)."
O a doua nelamurire pe care o am:
In septembrie 2006 am incheiat CIM. In septembrie/ octombrie 2007 acest CIM a fost inchis. Acum in vederea redeschiderii CIM (dar in format electronic) ce se intampla cu cel vechi avand in vedere ca a fost inchis? Stiam ca la angajare se depune o declaratie pe propria raspundere ca nu ai mai avut CIM, ori eu am avut dar este inchis. Se pierde acesta? In afara de stabilirea unei vechimi in campul muncii ma mai poate ajuta la ceva?
PS. Primul CIM a fost incheiat in Bucuresti. Acum, daca as reusi, ma angajez in provincie. Se face transfer al CIM?
Multe multumiri pt timpul acordat.