avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de bloc

Buna ziua,
Am tot citit legi, dar n-am gasit nimic specificat pentru urmatoarele probleme:
1.pe ce perioada trebuie sa lipsesc de la adresa ca sa fiu scutit de la plata cheltuielilor de bloc ( ex: 7 zile; 15 zile dintr-o luna calendaristica) ?
2.daca am musafiri, trebuie sa-i adaug la cheltuieli si care este perioada de la care se aplica (ex: 7 zile; 15 zile dintr-o luna calendaristica) ?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: adrian.dan , utilizator 15:30, 4 Ianuarie 2011
In HG 1588/2007 Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari spune la:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
......................................
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;
Multumesc ptr promtitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulile stabilite de comitetul executiv au prioritate in fata legii? ContSters303071 ContSters303071 Presedintele de bloc mi-a spus caca regula este ca proprietarul se trece la intertinere dupa 15 zile, iar oricine altcineva neprevazut in actele de proprietate ... (vezi toată discuția)
locuiesc doar 5 zile pe luna intr-o garsoniera. ciobotaru elena ciobotaru elena Locuiesc doar 5-6 zile pe luna intr-o garsoniera. Sunt obligata sa fiu trecuta cu un nr de 1 persoana in lista de cheltuieli lunare a blocului? Administratorul ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc ioanbita ioanbita care este legea in care se explica cum se platesc utilitatile pentru jumatate de luna? am stat cu chirie 2 saptamani 1 oct - 15 oct 2012 si sunt pusa la plata ... (vezi toată discuția)